Így változtathatsz az életeden anélkül, hogy valami drasztikusat tennél

Bodnár Alexa
Írta: ,

Úgy érzed, hogy teljesen megcsömörlöttél mostanában? Egyre unalmasabbak és szürkébbek a hétköznapok? Nem csak azzal változtathatsz az életeden, ha felrúgsz mindent, eladod a lakást, kilépsz a munkahelyedről és belevágsz egy hatalmas, hátizsákos utazásba. Néha a kisebb változtatásokkal sokkal nagyobb célt lehet elérni, ezért inkább adunk neked néhány tippet arra, milyen apróbb dolgokkal próbálkozz első körben. Ha ezek nem jönnek be, még mindig ott van a hátizsákos túra lehetősége, nem igaz?

Gyakran észre se vesszük, hogy sok dolgot, amit nem szívesen csinálunk, valójában azért teszünk, mert azt gondoljuk, mások részéről az az elvárás.

Az egyik alapvető változás, amivel próbálj meg élni, hogy adj le másoknak az igényeiből, és inkább azzal foglalkozz, azt csináld, ami neked tetszik.

Ne érts félre, nem arra bíztatunk, hogy ezentúl legyél önző és narcisztikus, de hidd el, sokkal jobban érzed majd magad, ha nem mindig másoknak szeretnél megfelelni.

Ehhez hozzátartozik az is, hogy adj le egy kicsit a perfekcionizmusból is, és tanulj meg hibázni.

Ha elrontottál valamit, azt pedig ismerd el és javítsd ki – ezzel is egy hatalmas adag feszültséget tudsz leadni.

Ha az a típus vagy, aki a negatív érzéseit szereti elfojtani, és inkább mosolygós a külvilág felé akkor is, ha problémája van vagy megbántották, akkor azt javasoljuk, ezen tanulj meg változtatni.

Az ilyen embereknél ugyanis egy idő után eljön az a pont, hogy felgyűlik bennük a sok feszültség, és olyankor képesek az egészet egy emberre borítani, vagy akár magukban zokogni, de ezek közül egyik sem tesz jót.

Az UCLA kutatása szerint ennél sokkal jobb módszer, ha tanulsz néhány új szót az érzelmek leírására, és ha rosszul vagy, kiakadtál vagy megbántottak, akkor elmagyarázod magadnak, hogyan érzed magad.

Ez segít megemészteni a dolgot, és megoldást találni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba