Így változtasd át a magányt hasznos egyedüllétté

Berényi Nóri
Írta: ,

Nem tudni, hogy a különböző szingliségről szóló filmek, vagy egyszerűen csak a társadalmi nyomás hatására, de a nők döntő többsége retteg a magánytól. Talán magával az elnevezéssel van a legnagyobb probléma, hiszen ez nem egyenlő az örök egyedülléttel, de mi nők mégis hajlamosak vagyunk a legrosszabbra gondolni, ha éppen nincs senki az életünkben. No, de akkor hogyan töltse hasznosan egy szingli nő az idejét? Máris mondjuk!

Tényleg tragédia? Kép forrása: abercrombie.com

Először is gondold végig, hogy tényleg olyan óriási sorscsapás, hogy most nincs senki az életedben, vagy csak a társadalom, családod, barátaid, helyeztek rád egy jókora nyomást? Mert ez egyáltalán nem mindegy!

Lehet, hogy te amúgy teljesen jól elvagy jelenleg a kis világodban és még korántsem állsz készen egy komoly kapcsolatra, viszont mindenki más érezteti veled, hogy tik-tak, ketyeg az a biológiai óra.

Az igazság viszont roppant egyszerű. Csináld azt, amihez kedved van és éld úgy az életed, ahogy szeretnéd. Kit érdekel, ha XY már túl van az esküvőjén és a harmadik terhességén? Az nem a te életed, így inkább koncentrálj a saját dolgaidra!

Vannak nők, akik tanulmányaik után egyből családanyává válnak és valószínű, hogy az ő életükben ez szerepel az álomlista első helyén.

De bizony van, aki az élet más területén szeretne sikereket elérni, például a munkájában.

Már véget ért az az idő, mikor a nőknek az anya és feleség szerepen kívül nem jutott más, hiszen tehetségesebbnél tehetségesebb nők bizonyítják be sorra a világnak, hogy többre születtek.

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor ne érezz bűntudatot, hogy te még inkább a karrieredre koncentrálnál. Itt a remek lehetőség, hiszen most minden adott hozzá, ugyanis család mellett azért jóval nehezebb dolgod lesz.