Így vállalj teljes felelősséget az életedért

Berényi Nóri
Írta: ,
Így vállalj teljes felelősséget az életedért

Gondolkoztál már azon, hogy mit jelent teljes felelősséget vállalni az életedért? Most nem kifejezetten a számlák befizetésére, munkára, vagy bevásárlásra gondolunk, hanem arra, mikor eldöntöd, hogy bárhogy is alakul az életed, azt te tetted olyanná, te irányítasz mindent.

Nincs több mutogatás! Kép forrása: ae.com

Sajnos időnként mindenki beleesik abba a hibába, hogy mást okol az általa elkövetett hibákért, pedig belül tudja, hogy valójában ez helytelen. A hibázás életünk része, szóval kár lenne a tökéletességre törekedni, mert nem létezik.

Lehet, hogy olykor akkora hibát vétesz, hogy az egyetlen kivezető útnak az tűnik, ha másra kened a dolgot, de ilyenkor gondolj arra, hogy ezzel csak magadnak ártasz.

És nincs is rosszabb egy olyan felnőttnél, aki nem vállalja a tetteiért a következményeket.

Sokkal több megbecsülésben lesz részed, ha elismered, hogy hibáztál és mindent megteszel azért, hogy kijavítsd, amit elrontottál.

Mondj NEM-et! Kép forrása: bytezza.com

Tegyük fel, hogy már tudatosan éled az életed, felelősséget vállalsz a tetteidért, de valami mégsem kerek.

Még ugyanúgy betalálnak a kollégák az ő munkájukkal, mindenki tőled várja a világ megváltását és nap végére még mindig úgy érzed, hogy túl sok teher nyomja a válladat.

A kérdésed pedig jogos, vajon mit ronthatsz el? Nos, a felelősség azt is takarja, hogy törődsz magaddal és kellő önzőséggel éled az életed.

Senki nem fog olyan erősen kiállni az érdekeidért, mint azt te magad tehetnéd, szóval tégy magadnak egy szívességet és mondj NEM-et annak, aki azt érdemli.