Így űzd el hatékonyan a stresszt! – A spirál módszer

Nagy Niki
Írta: ,

Nagyon kevés ember mondhatja el magáról manapság, hogy stresszmentes az élete – ha te sem tartozol ezen néhány szerencsés közé, akkor érdemes foglalkoznod azzal, hogyan űzd el az egészségedet egyébként nagyon is megkeserítő idegeskedést. Egy pszichológus most új módszert talált arra, hogy a leghatékonyabban tüntethesd el az életedből a stressz káros hatásait.

Szupernők és szuperférfiak Kép forrása: oncewed.com

A környezeti stresszhatások egyre extrémebbé válnak – folyamatosan többet várnak el tőlünk az élet minden egyes területén. Ez a nők számára különösen nehéz eset: legyünk profik a munkában, jó anyák, jó háziasszonyok, szexistennők az ágyban, és ehhez még 0-24-ben nézzünk is ki úgy, mint Megan Fox és Jennifer Lawrence szerelemgyereke, reggel is rózsás lehelettel és pirospozsgás arccal ébredve...

Nem csoda, ha egyre nehezebben felelünk meg az elvárásoknak. Aki mégsem a „tojok rá” hozzáállást követi, és megpróbál legalább néhány dologban jó lenni, az nem ússza meg a stresszt – ezzel pedig egy őrületes ördögi körbe kerül, hiszen a folyamatos stressztől mindenhol rosszabbul teljesít, rosszabb kedve lesz, idegeskedik, és ez végül a külsején és a hangulatán is meglátszik majd.

Vegyük komolyan a stresszt! Kép forrása: maiaflore.com

Szerencsére egyre komolyabban vesszük a stressz mindennapi életre gyakorolt hatását, és egyre több a kutatás is, ami azzal foglalkozik, mit tehetnénk a folyamatos feszültség ellen.

Ehhez a legfrissebb neurológiai tanulmányok is segítséget nyújthatnak, mostanában gyakoribb ugyanis, hogy nem csak elhanyagolható hangulatingadozásként, hanem komoly idegrendszeri következményekkel járó problémaként kezelik a stresszt.

Rossz hír azonban, hogy nagyon nehezen tudunk megszabadulni a stresszes események emlékétől: ezek ugyanis nyomot hagynak, és újra meg újra megjelennek az emlékezetünkben.