Így töltődj fel spirituálisan is a nyaralás alatt

Dienes Petra
Írta: ,

A nyaralás mindenkinek kijár. Ilyenkor kikapcsolódhatunk, pihenhetünk, élvezhetjük a finom ételeket és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tájakban. Érdemes ezt a pár nyugodt napot igazán kihasználni és közben a belső hangunkra is figyelni, hogy testileg és lelkileg is igazán feltöltődve térsessünk vissza a hétköznapokba.

Fordíts időt magadra Kép forrása: theastrologyplace.uk

Nem, most nem a szépítkezésre gondolunk, hanem arra, hogy ez alatt a pár nap alatt próbálj meg egy kis időt tölteni saját magaddal - egyedül.

Sétálj egyet a tengerparton, járd végig a bazársorokat vagy csak nézd a felhőket egy kicsit.

Ürítsd ki a fejed és add át magad az érzésnek, hogy csak magadra figyelsz. Kerüld a negatív gondolatokat, próbálj feltöltődni lelkileg! Az az idő, amit magunkra fordítunk, hihetetlenül értékes.

Nyaralás közben, távol a stressztől és a szürke hétköznapoktól, sokkal jobban el tudjuk magunkat engedni és sok dolgot át tudunk értékelni. Mindenkinek jár egy kis idő, amit önmagára fordíthat.

Használd ki te is, hogy nem csörög a telefon, hogy nem kell sietned sehová és hagyd, hogy a nyugalom átjárjon.

 

Kezdj el egy új mozgásformát Kép forrása: shopstyle.com

Nem is lehetne jobb alkalmat találni arra, hogy belevágj egy új sportba, vagy elkezdj mozogni.

A sport szorosan összekapcsolódik a lelki egészséggel, hiszen a mozgás örömet okoz, és közben lehetőségünk van a határaink feszegetésére is, és jó érzéssel érhetünk el apróbb sikereket.

A testmozgás segít abban is, hogy megszabaduljunk a stressztől és a fásultságtól, nem véletlenül szól úgy a mondás, hogy “ép testben ép lélek”.

Nyaralás közben kipróbálhatod például a jógát reggel a tengerparton! Az utazás előtt sajátíts el néhány pózt és indulhat is a gyakorlás. A lehetőségek száma végtelen, csak rajtad múlik, hogy mihez van kedved.