Így töltődj fel spirituálisan is a nyaralás alatt

Írta: ,

A nyaralás mindenkinek kijár. Ilyenkor kikapcsolódhatunk, pihenhetünk, élvezhetjük a finom ételeket és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tájakban. Érdemes ezt a pár nyugodt napot igazán kihasználni és közben a belső hangunkra is figyelni, hogy testileg és lelkileg is igazán feltöltődve térsessünk vissza a hétköznapokba.

Fordíts időt magadra Kép forrása: theastrologyplace.uk

1/4 Fordíts időt magadra

Nem, most nem a szépítkezésre gondolunk, hanem arra, hogy ez alatt a pár nap alatt próbálj meg egy kis időt tölteni saját magaddal - egyedül.

Sétálj egyet a tengerparton, járd végig a bazársorokat vagy csak nézd a felhőket egy kicsit.

Ürítsd ki a fejed és add át magad az érzésnek, hogy csak magadra figyelsz. Kerüld a negatív gondolatokat, próbálj feltöltődni lelkileg! Az az idő, amit magunkra fordítunk, hihetetlenül értékes.

Nyaralás közben, távol a stressztől és a szürke hétköznapoktól, sokkal jobban el tudjuk magunkat engedni és sok dolgot át tudunk értékelni. Mindenkinek jár egy kis idő, amit önmagára fordíthat.

Használd ki te is, hogy nem csörög a telefon, hogy nem kell sietned sehová és hagyd, hogy a nyugalom átjárjon.

 

Kezdj el egy új mozgásformát Kép forrása: shopstyle.com

2/4 Kezdj el egy új mozgásformát

Nem is lehetne jobb alkalmat találni arra, hogy belevágj egy új sportba, vagy elkezdj mozogni.

A sport szorosan összekapcsolódik a lelki egészséggel, hiszen a mozgás örömet okoz, és közben lehetőségünk van a határaink feszegetésére is, és jó érzéssel érhetünk el apróbb sikereket.

A testmozgás segít abban is, hogy megszabaduljunk a stressztől és a fásultságtól, nem véletlenül szól úgy a mondás, hogy “ép testben ép lélek”.

Nyaralás közben kipróbálhatod például a jógát reggel a tengerparton! Az utazás előtt sajátíts el néhány pózt és indulhat is a gyakorlás. A lehetőségek száma végtelen, csak rajtad múlik, hogy mihez van kedved.

Figyelj a körülötted lévőkre Kép forrása: camillestyles.com

3/4 Figyelj a körülötted lévőkre

Akárkivel is mész nyaralni, legyen az a családod, a barátaid vagy a szerelmed, fordíts rájuk elegendő figyelmet.

Sajnos a hétköznapokban gyakran megfeledkezünk arról, hogy milyen is igazán odafigyelni a másikra. Találkozunk a barátainkkal, de közben még azon gondolkodunk, hogy félbehagytunk egy fontos projektet.

Hazalátogatunk a rokonokhoz, de csak azt kérdezgetjük, hogy mi a wifi jelszó, hogy időben tudjunk válaszolni a főnök e-mailjeire.

Így ha közös nyaraláson veszünk részt, próbáljunk velük igazán minőségi időt eltölteni.

Még a legjobb barátnődről vagy a párodról is tudhatsz meg új dolgokat, ha kellőképpen ráhangolódtok a másikra.

Boldoggá pedig az igazi és mély emberi kapcsolatok tesznek bennünket, ezért hozd ki a maximumot az együtt töltött időből.

 

Élvezd a helyi ételeket Kép forrása: closetcooking.com

4/4 Élvezd a helyi ételeket

Tudományosan bizonyított tény, hogy a test és a lélek kapcsolata az étkezés területén is megmutatkozik. Az étkezés ugyanis képes befolyásolni a gondolkodásunkat és a lelkiállapotunkat is!

Ha egy finom ételt jóízűen fogyasztunk el, attól jobban is érezzük magunkat. Ezért mi mindenképpen javasoljuk, hogy a diétát tedd félre a nyaralás időszakára és ne számold a kalóriákat, hanem próbáld megismerni a helyi gasztronómiát.

Fedezz fel új ízeket, kóstolj meg dolgokat, amiket még soha nem mertél.

Légy felszabadult és leld örömöd az ételben. Emlékezz arra, ahogy Julia Roberts ette a pizzát az Ízek, imák szerelmek c. filmben és add át magad az élvezeteknek.

Ha valamit örömmel csinálsz, az a lelkedre is jó hatással lesz, a boldogság pedig itt kezdődik.