Így töltheted ki tartalmasan a holtidőt

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nap mint nap előfordul, hogy hosszú perceket vagy órákat elvesztünk az életünkből: ücsörgünk a buszon, várunk a rendelésen, sorban állunk… Ha összeadnánk ezt az időt, valószínűleg elborzadnánk az eredménytől. Ha azonban hasznosan töltjük ki ezeket az "üres járatokat", a végén olyan érzésünk lehet, mintha időt nyertünk volna!

Szörfölj a neten

Egyre több tömegközlekedési eszköz, rendelő és különböző intézmény kínál ingyenes wifit, így akkor is elütheted netezéssel az időt, ha nincs előfizetésed.

És hogy mihez kezdj ilyenkor a neten? Persze Facebookozhatsz, de most a holtidő hasznos eltöltéséről van szó.

Amikor ráérsz, nyugodtan kereshetsz anyagot a beadandó dolgozatodhoz, esetleg összeválogathatsz néhány receptet a hétvégi bulihoz – például a bienről ;)

A lényeg, hogy olyasmire szánj időt, amire amúgy is kéne, így legalább később már nem kell annyit foglalkoznod vele.

Tanulj, vagy csak lazíts

Te is azok közé tartozol, akik sokat utaznak tömegközlekedéssel? Akkor bizony neked is akad jó pár "szabad" órád, amit akár hasznosan is eltölthetsz.

Az elején nehéz lehet, de érdemes a hosszú perceket tanulással, önmagad fejlesztésével töltened. Persze nem mindig tudsz erre kényelmesen sort keríteni. Ilyenkor jöhet a B-terv!

Tegyél a telefonodra idegen nyelvű hanganyagokat, így leporolhatod kicsit a megkopott német/francia/olasz tudásod.

Ha a kora reggeli, vagy éppen késő esti órákban mindenre vágysz, csak tanulásra nem, akkor is van megoldás: zene mellett (vagy éppen helyett) letölthetsz hangoskönyveket vagy rádió előadásokat is, amiket szintén meghallgathatsz, amikor pihenni szeretnél.