Így ölöd meg a saját kreativitásod

Serestyén Sára
Írta: ,

Nem csak a külső tényezők azok, amik befolyásolhatják a kreatív gondolatok áramlását – sokszor te magad szabsz gátat nekik. Ahhoz, hogy szárnyalni tudj, fel kell ismerned ezeket a negatív beidegződéseket, és kis lépésekben változtatnod kell rajtuk. Íme, 4 olyan jellegzetes negatív szokás, amivel gyökerestül irtod ki magadból a kreativitást!

Túlvállalod magad Kép forrása: zanita.com

Te vagy az, aki sosem mer nemet mondani, és ezért a naptárad általában dugig van – ráadásul a feladatlistádon szereplő teendőket már csak kódfejtők képesek megfejteni. Ezzel nem csak az energiaszinted nullázod le teljesen, de az agyadnak sem hagysz egy csepp időt sem arra, hogy kikapcsoljon, így számtalan értékes gondolatod landol a kukában.

Meg kell tanulnod nemet mondani, és időt szakítani a pihenésre és a feltöltődésre! Ne félj attól, hogy ha valamit nem csinálsz meg, akkor összedől a világ! Ne görcsölj, adj időt magadnak, néha ülj le egy percre, vegyél pár mély levegőt, és csak élvezd a nyugalmat. Ne feledd, a legjobb ötletek nem nyomás alatt születnek, hanem olyankor, amikor nem is számítasz rá.

Csak a hibákra fókuszálsz Kép forrása: fashionising.com

Folyton csak az ötleteid buktatóin gondolkodsz, és ezért mindent túlkomplikálsz. Nézz szembe a félelmeiddel és merj hibázni, mert minél inkább a negatívumokra fókuszálsz, annál kevéssé fogsz bízni a saját ötleteidben.

Ne arra koncentrálj, hogy mit veszíthetsz, hanem arra, mit nyerhetsz! Lehet ugyan, hogy az ötleted nem tökéletes, de sosem tudod meg, ha meg sem próbálod véghezvinni.

Ha nagyon bizonytalan vagy a dolgodban, kérd ki mások tanácsát is, olyanokét, akik jártasak a kérdéses ügyben – hátha a véleményük elindít téged a megoldáshoz vezető úton. Ráadásul, ha elő mersz állni az általad hibásnak titulált ötleteddel, akár még támogatókat is találhatsz.