Így nem teszi tönkre a napodat mások morcossága

Sándor Alexandra
Írta: ,
Így nem teszi tönkre a napodat mások morcossága

Már megint felidegesített valaki, aki bal lábbal kelt fel? Ne hagyd, hogy ez rányomja a bélyegét a napodra! Íme, néhány olyan stratégia, amivel akkor is mosolyoghatsz, amikor mások két lábon járó Grumpy Cat-re hasonlítanak!

Szereld le kedvességgel!

Míg számos más nyelv arra int, hogy vagy jót mondj, vagy semmit, a magyarok elé tették, hogy mindez a halottakra vonatkozik. Pedig hidd el, hogy az élők többre mennek vele!

Úgyhogy amikor legközelebb találkozol valakivel, aki savanyú cukrot evett reggelire, és anélkül gorombáskodik veled, hogy rossz fát tettél volna a tűzre, lepd meg egy váratlan bókkal.

A házsártos pénztáros egyből másképpen fog rád nézni, ha például megdicséred a haját vagy a körmét. Ez a gesztus nem a „nyalizásról” szól, hanem arról, hogy olyan szituációban és emberben is meglásd a pozitívumot, amikor első körben nehéznek tűnik.

Ne feledd: ha kedvességgel sikerül oldanod valakiben a feszültséget, azokkal is jót teszel, akikkel az illető utána találkozik!

Arról nem is beszélve, hogy te is sokkal jobban fogod utána érezni magad, mintha dúlva-fúlva távoztál volna.

Add, amit kapni szeretnél!

Eléd vágott egy tahó a soksávos úton? Leteremtett a főnököd, mert nem tetszett neki a prezentációd?

Akkor direkt figyelj oda, hogy figyelmes és előzékeny sofőr legyél a hazaúton, a munkahelyeden pedig ismerj el valakit, akinek sokat számít, mit gondolsz róla!

A másokkal szemben tanúsított kedvesség sokkal intenzívebben emeli a hangulatod, mintha csak magaddal tettél volna jót.

A stratégia előnye, hogy ha gyakran alkalmazod, akkor a környezeted egy idő után elkezd ugyanúgy bánni veled, amilyen magatartást látnak tőled. Pont ezért nem a legjobb ötlet, ha rögtön „továbbadod” másnak a feszültséget.

Eleinte már az is óriási dolog, ha napi 1-2 ilyen „tükörcselekedetre” képes vagy!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!