Így mérgezik meg az életünket azok a bizonyos „játszmák”

Berényi Nóri
Írta: ,

Minden ember egy nagy játékos itt a Földön, amivel alapvetően nem is lenne semmi baj, hiszen néha szükségesek ezek az emberi játszmák – azonban vigyázz, mert könnyen a rabjukká válhatsz!

Gyerekkori játszmák Kép forrása: chardphoto.com

Már gyerekként is megtanultuk, hogy bizony vannak olyan praktikák a szülők ellen, melyeket felhasználva mi jöhetünk ki győztesként egy-egy vitából, és ezeket a legtöbben előszeretettel alkalmaztuk is – ezzel tulajdonképpen nincs semmi baj, hiszen gyerekként másként láttuk még az életet.

Rájöttünk, hogy mennyivel könnyebb minden, ha bevetjük ezeket az eszközöket, hiszen az is megtörténhet, hogy a szüleinkben bűntudatot ébresztünk, ami után biztos, hogy mindent megtesznek a kiengesztelésünk érdekében.

A baj ott kezdődik, ha ez felnőttkorodban is teljesen természetes marad, és őszinte megnyilvánulások helyett tovább játszol az emberekkel.

A könnyebb út Kép forrása: nessakphotography.com

Vannak emberek, akik az érzelmi zsarolás mesterei, és mindig elérik, hogy azt érezd, te vagy a hibás mindenért.

Ellenük a legjobb védekezés az, ha teljesen magukra hagyod őket a sértődött állapotukban és vársz, ameddig lenyugszanak.

Ha belemész a játékba és elkövetsz mindent, hogy kiengeszteld a sértődött felet, akkor ezzel csak azt éred el, hogy kedve szerint játszadozni fog veled.

Ne tedd ezt magaddal – ha szükséges, engedd el ezt a személyt az életedből, mert nem ilyen egy őszinte kapcsolat.