Így maradhatsz pozitív akkor is, ha körülötted mindenki pesszimista

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bármennyire is nehéz ezzel szembenézni, hazánk hírhedt a pesszimista szemléletmódjáról. Persze nem mindenki áll negatívan az élet dolgaihoz, de sajnos többségben vannak azok, akik folyton a rosszat látják mindenben. Mindenkinek lehetnek rossz napjai, azt viszont nem szabad hagynod, hogy mások borús hangulata rád is átragadjon! Próbálj minden helyzethez pozitívan hozzáállni – jelen cikkünkkel ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani!

Jó dolog, ha törekszel az optimizmusra, de igazán csak akkor tudod átadni magadat ezeknek az érzéseknek, ha nem próbálod meg őket kikényszeríteni. Emiatt is annyira nehéz a kihívás!

A lényeg az, hogy nem gond, ha nem kelsz minden nap hatalmas mosollyal az arcodon. Oké, természetesen ilyenkor is van miért örülnöd (mindig van!).

Ettől függetlenül érezheted úgy, hogy ez a nap nem a tiéd, mert konfliktusod lesz a főnököddel, és amúgy is ott bujkál benned az influenza.

Az viszont nem mindegy, hogyan állsz másokhoz a rossz napokon, mert ahhoz jogod van, hogy duzzogj, de ahhoz nem, hogy mindenki más életkedvét is elvedd.

Mit tegyél ilyenkor? Kép forrása: oncewed.com

A rossz napjaidon a pesszimizmust illetően csupán annyi a teendőd, hogy megpróbálsz mindenkivel normálisan bánni. Nem muszáj vadidegenekre mosolyognod az utcán, ha úgy érzed, hogy ez most nem jön zsigerből.

Egész nyugodtan hallgass zenét, és merülj el a gondolataidban – legalább újabb negatív monológokkal nem rontják tovább a napodat.

Emellett pedig fontos, hogy ne menj bele felesleges vitákba, nézeteltérésekbe, mert ha már eleve bal lábbal keltél, akkor sanszos, hogy ezek a konfliktusok nem fognak túl jól elsülni.

Sokkal jobban jársz, ha nyelsz egyet és úgy döntesz, ezzel ma inkább nem foglalkozol, vagy valamilyen ürügyre hivatkozva megkéred az illetőt, hogy halasszátok el a beszélgetést.