Így lépj ki a „cuki” skatulyából és légy magabiztos nő

Berényi Nóri
Írta: ,

Egy kislány, egy kisállat, vagy akár egy gesztus is lehet cuki, de egy felnőtt nőről ne ez legyen az első dolog, amit gondolnak. Ha te is benne ragadtál a „cuki” skatulyában, segítünk kitörni belőle.

Hagyd el a becézgetést Kép forrása: telegraph.co.uk

Pszichológusok szerint, ha valakinek a nevét folyton megtoldják kicsinyítőképzővel, az azért van, mert az illetőt nem veszik elég komolyan.

Nyilván nem kell rászólnod a nagymamádra, ha kedvesen becézget, de például a munkahelyeden harcold ki magadnak, hogy a rendes neveden szólítsanak. Ebben az esetben sem kell udvariatlanul eljárnod, de hangsúlyozd akár e-mailben, akár szóban is, hogy hogyan szólítsanak.

Légy határozott és legyen olyan a kiállásod, hogy senkinek se jusson eszébe a becenevedet használni.

Beszélj határozottan Kép forrása: sortrature.com

Rengeteg minden szűrhető le valakinek a beszédstílusából – többek között az is, hogy mennyire határozott. Ha túl lassan, halkan és érthetetlenül kommunikálsz másokkal, akkor egy határozatlan, bátortalan ember látszatát kelted, és így nem fognak majd komolyan venni.

Ha úgy érzed, sokszor nem tudod elég jól kifejezni magad, akkor kezdj el tudatosan gyakorolni, és fejleszd ezt a készségedet. Kérheted egy beszédtanár segítségét is, aki megtanít helyesen artikulálni és megfelelően hangsúlyozni a mondandód (mindezt úgy, hogy közben ne legyél modoros), de te magad is kézbe veheted a dolgot, és gyakorolhatsz akár a tükör előtt is.