Így lépj ki a „cuki” skatulyából és légy magabiztos nő

Írta: ,

Egy kislány, egy kisállat, vagy akár egy gesztus is lehet cuki, de egy felnőtt nőről ne ez legyen az első dolog, amit gondolnak. Ha te is benne ragadtál a „cuki” skatulyában, segítünk kitörni belőle.

Hagyd el a becézgetést Kép forrása: telegraph.co.uk

1/5 Hagyd el a becézgetést

Pszichológusok szerint, ha valakinek a nevét folyton megtoldják kicsinyítőképzővel, az azért van, mert az illetőt nem veszik elég komolyan.

Nyilván nem kell rászólnod a nagymamádra, ha kedvesen becézget, de például a munkahelyeden harcold ki magadnak, hogy a rendes neveden szólítsanak. Ebben az esetben sem kell udvariatlanul eljárnod, de hangsúlyozd akár e-mailben, akár szóban is, hogy hogyan szólítsanak.

Légy határozott és legyen olyan a kiállásod, hogy senkinek se jusson eszébe a becenevedet használni.

Beszélj határozottan Kép forrása: sortrature.com

2/5 Beszélj határozottan

Rengeteg minden szűrhető le valakinek a beszédstílusából – többek között az is, hogy mennyire határozott. Ha túl lassan, halkan és érthetetlenül kommunikálsz másokkal, akkor egy határozatlan, bátortalan ember látszatát kelted, és így nem fognak majd komolyan venni.

Ha úgy érzed, sokszor nem tudod elég jól kifejezni magad, akkor kezdj el tudatosan gyakorolni, és fejleszd ezt a készségedet. Kérheted egy beszédtanár segítségét is, aki megtanít helyesen artikulálni és megfelelően hangsúlyozni a mondandód (mindezt úgy, hogy közben ne legyél modoros), de te magad is kézbe veheted a dolgot, és gyakorolhatsz akár a tükör előtt is.

Mondj néha nemet! Kép forrása: viresattached.com

3/5 Mondj néha nemet!

Ha mindig mindenkinek szívességet teszel annak ellenére, hogy se kedved, se időd nincs rá, akkor lehet, hogy a szemedbe megjegyzik, „milyen cuki vagy”, de időről időre csak kihasználják majd a segítőkészséged. Érthető, ha vágysz a kedves szóra és elismerésre, de ezeket másképpen is kiharcolhatod magadnak, és akkor még az önbecsülésed is megmarad.

Amikor pedig úgy érzed, hogy van elég energiád arra, hogy szívességet tegyél másoknak, akkor nyugodtan tedd meg – így a „cuki” jelző is teljesen más értelmet nyer majd. Ne hagyd, hogy palira vegyenek, válogasd meg, hogy kire és mire áldozol időt!

Mutasd meg az igazi nőt! Kép forrása: thephoblographer.com

4/5 Mutasd meg az igazi nőt!

A férfiak egyébként odáig vannak a cuki, kedves nőkért, de főként akkor, ha ez csak az egyik oldala a nőnek.

Próbáld megtalálni az egyensúlyt a határozott, domináns nő és a cuki kislány között, és nem tudod majd levakarni magadról a férfiakat!

:)

A munkahelyedre viszont ne vidd be a „Lolita” énedet, mert ott ez akár balul is elsülhet. Különösen igaz ez a húszas éveikben járó nőkre – ha te is ebbe a korosztályba tartozol, azt tanácsoljuk, hogy a játékos oldaladat inkább csak a pasidnak mutasd meg!

Öltözködj úgy, mint egy díva Kép forrása: tumblr.com, domisyl

5/5 Öltözködj úgy, mint egy díva

Na jó, nem kell minden nap kosztümben megjelenned a munkahelyeden, de az emberek többsége a külsőd alapján alakítja ki az első véleményét rólad. Nagyon jó dolog, ha szereted a színeket és mintákat, de ha szeretnél kitörni a cuki skatulyából, akkor ezen is érdemes kicsit finomítanod.

Először is, ha te egy felnőtt nő látszatát szeretnéd kelteni, akkor felejtsd el azokat a ruhadarabokat, amiket tinédzser lányok hordanak, mert ezzel pont az ellenkező hatást éred el.

Tudjuk, hogy nem a legkényelmesebb viselet a hétköznapokban, de néha érdemes magassarkút húzni egy elegáns ruhával, mert ez amellett, hogy benned is erősíti a nőiességet, olyan tartást ad majd neked, ami garantáltan nem a cuki jelzőt juttatja az emberek eszébe rólad.