Így kezeld a passzív-agresszív embereket

Írta: ,

A passzív-agresszív magatartás olyan negatív érzésektől fűtött, mégis konfliktuskerülő viselkedésformát jelent, ami állandó stresszforrás minden érintett fél életében. A következő tanácsok segítségével őrizheted meg a nyugalmadat, ha valamelyik családtagod, barátod, munkatársad, vagy esetleg éppen a párod érintett.

Mielőbb ismerd fel!

1/5 Mielőbb ismerd fel!

Egy friss kapcsolatban viszonylag könnyű figyelmen kívül hagyni a passzív agresszióra utaló jeleket, hiszen az ember inkább a körülményekre fogható kifogást keres személyiségből adódó indok helyett.

De amikor az újdonsült ismerősöd már nem először tesz bántóan szarkasztikus megjegyzést, szegi meg az ígéretét, néz levegőnek, vagy pedig állítja be magát áldozatként, joggal feltételezheted, hogy esetleg passzív-agresszív személyiségzavarban szenved.


Tapasztaltad már? 7 passzív-agresszív magatartásforma a közösségi médiában


Természetesen mindenkinek az életében adódhatnak olyan szakaszok és helyzetek, amikor fokozottan hajlamos az ilyesmire – viszont soha, semmi sem indokolja, hogy teljes egészében valaki másra zúdítsuk a keserűségünket.

Szó nélkül tűrnöd tehát semmiképpen sem kell!

Értsd meg a viselkedését!

2/5 Értsd meg a viselkedését!

Ha lehetőséged van rá, s úgy érzed, helyénvaló az érdeklődésed, próbáld meg kerek egészként, a múltjával és a körülményeivel együtt szemlélni a passzív-agresszív embert.

Mindvégig tartsd szem előtt, hogy nem a te feladatod „jó útra téríteni” őt, hacsak nem éppen a terapeutája vagy, és ő maga keresett fel a gyógyulási szándékával.

Ha a beszélgetéseitek alkalmával nyitott, előítélettől mentes kérdéseket teszel fel, könnyebben kirajzolódik előtted a másik haragjának vagy ellenségességének oka.

A passzív-agresszív magatartásforma gyakran akkor üti fel a fejét, ha az egyén tehetetlennek, hatalmától megfosztottnak érzi magát, és gúzsba kötve vergődik egy adott élethelyzetben.

Mivel alapvetően a félelem motiválja, nehéz számára a szeretet kifejezése. Persze, ez nem mentség az alól, ha esetleg fájdalmat okoz neked!

Ne tegyél olajat a tűzre!

3/5 Ne tegyél olajat a tűzre!

Az emberi sors fintora, hogy gyakran hajlamosak vagyunk olyat bevonzani magunk mellé bármilyen minőségben, akivel újraélhetjük a múltunk nagy harcait – hátha ezúttal végre sikerül győzni.

Ez érvényes lehet arra a felállásra, ha te magad vagy passzív-agresszív, illetve arra is, ha valakire a környezetedben az előzőek alapján ráismertél, tehát ő a személyiségzavarban érintett fél.

Mindkét esetben tedd fel magadnak a kérdést: „lehetséges, hogy tudat alatt én váltom ki belőle ezeket a reakciókat, bátorítom rájuk, vagy egyszerűen megadom magamat az akaratának?”

Egyértelmű a szituáció, ha az utóbbi időben észrevetted, hogy a passzív szenvedő, a megmentő „bébiszitter” vagy a tanácsadó-ítélőbíró szerepét alakítod az ő életében…

Ezekkel ugyanis akaratod ellenére buzdítod, hogy maradjon csak ilyen.

Kezeld humorral!

4/5 Kezeld humorral!

A kommunikáció egyik leghatékonyabb eszköze a humor.

Ha például egy kollégád annyira felsőbbrendűnek érzi magát, vagy éppen további érdeklődést szeretne kicsikarni belőled, és ezért pókerarccal figyelmen kívül hagyja az általános „hogy vagy?

kérdésed, kedvesen mosolyogj rá, s jegyezd meg: „Ennyire jól? Húha!”

Ettől valószínűleg akaratlanul elvigyorodik, és máris felolvad a jég.

Fontos azonban szem előtt tartanod, hogy a humor csakis a viszonylag enyhe, hétköznapi helyzetekben jelent jolly jokert, ráadásul akkor is figyelni kell a megfelelő formába öntésre.

Ha ügyesen bánsz vele, akár konfliktusokat is megoldhatsz ezzel a könnyed módszerrel!

Adj neki egy esélyt!

5/5 Adj neki egy esélyt!

De ne arra, hogy az életedbe férkőzve továbbra is állandó feszültségforrást jelentsen – hanem arra, hogy rendezze a gondjait, és azután teljes értékű kísérőd legyen a maga partneri, rokoni vagy munkatársi minőségében!

A passzív-agresszív emberek többsége azt hiszi, senki sem hallgatja meg őket, vagy ha mégis, hiányzik belőle a megértés szikrája.

Bátran kérdezd meg az érintettől, hogy „a céljaidat figyelembe véve hogyan kezelnéd a mostani helyzetet?”

Másodperceken belül kiderül, van-e konstruktív megoldási terv a fejében, tehát ki akar-e törni a saját magatartásmintájából, vagy pedig jól érzi magát benne.

Ha csak panaszt és kritikát hallasz válasz gyanánt, nem is muszáj hangot adnod a nemtetszésednek, hiszen nem valószínű, hogy dolgod van ezzel az emberrel…