Így kerüld el, hogy „tucat lány” legyél

Írta: ,

Mit is jelent manapság „tucat lánynak” lenni? Talán azt, ha valaki nem meri Önmagát felvállalni, mert fél megmutatni az igazi személyiségét, ezért inkább beleolvad a környezetébe. Ha úgy érzed, néha neked is nehezedre esik magad mögött hagyni az elvárásokat, akkor olvass tovább – a következőkben megmutatjuk, hogyan léphetsz túl a megszokott kereteket, és hogyan lehetsz a külvilág szemében is az a ragyogó egyéniség, aki vagy.

Ne elrejtsd a szépséghibáidat, hanem emeld ki őket Kép forrása: showstudio.com

1/4 Ne elrejtsd a szépséghibáidat, hanem emeld ki őket

Winnie Harlow kanadai topmodell erre a legjobb példa. „Pöttyös” modellként emlegetik, mert testét pigmentfoltok borítják. Mi lett volna akkor, ha elhiszi magáról, hogy emiatt nem valósíthatja meg nagy álmát, a modellkedést, és inkább bujkálva éli le az életét? Valószínűleg most nem a legnagyobb divatházakkal dolgozna együtt. Ő a tökéletes példája annak, hogy az apró szépséghibáinkat hogyan fordíthatjuk a javunkra.

Hagyd abba Önmagad kritizálását és mutasd meg a világnak, hogy te miben vagy „más”. Ez az a test, amiben élned kell, hozd ki belőle a legjobbat! Ha vannak szeplőid, hát viseld bátran (vannak férfiak, akik megőrülnek a szeplőkért), ha szép, kerek formákkal áldott meg a sors, hangsúlyozd ki a ruháiddal, ha pedig van egy görbület az orrodban, ne próbáld meg eltüntetni kontúrozással. Pont ezek a „hibák” tesznek egyedivé, miért takargatnád hát őket?

Legyen önálló véleményed Kép forrása: popsugar.com

2/4 Legyen önálló véleményed

Ne mások mondják meg neked, hogy mit gondolj bizonyos dolgokról és emberekről. Igenis vállald fel saját véleményedet, még akkor is, ha ez a többi embernek nem tetszik.

Ez igaz lehet az életed minden területére. Ott van például a munkahelyed, ahol vagy mész a csorda után, vagy kiállsz a nézeteidért még abban az esetben is, ha ez kockázattal jár.

De vegyük a párkapcsolatodat… ha olyan pasival élsz együtt, aki mellett nem lehetsz Önmagad, akkor gondold át, hogy ő vajon tényleg téged szeret, vagy csak egy lányt, akit „megalkotott”?

Adj le az elvárásaidból Kép forrása: indiaearl.com

3/4 Adj le az elvárásaidból

A fogyasztói társadalom, amiben élünk, kezd mindenkit megfertőzni. Mindenki a luxuscikkek után vágyakozik, és a külsőségek sokkal fontosabbá váltak, mint korábban. Persze nincs azzal semmi baj, ha szereted a szép dolgokat, de ne hagyd, hogy ez a felszínes világ bedaráljon téged. Igaz ez a pártalálásra is!

Sok lány azért nem találkozik a számára megfelelő férfival, mert túlzottan nagy elvárásokat támaszt a másik féllel szemben, és észre sem veszi, hogy már rég ott van az orra előtt az igazi társ, csak éppen nem felel meg minden kritériumnak. Nagyon jó, ha a humoros, éles eszű, szorgalmas srácot keresed, de ezt a típust ritkán köti le az egész napos kondizás, így hát nem biztos, hogy annyi kocka lesz a hasán, mint amennyit te megálmodtál neki. De ez tényleg ennyire számít?

Ne kövesd a divatot, hanem diktáld! Kép forrása: thassianaves.com

4/4 Ne kövesd a divatot, hanem diktáld!

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy Armanit, vagy Ralph Laurent érdekli az, hogy te, vagy bárki más mit szeretne viszont látni a kollekciójukban. Ők egyszerűen csak megalkotják azt, ami nekik tetszik és magasról tesznek mások véleményére, mert tudják, hogy úgyis mindenki őket fogja követni, vagy legalábbis a legtöbben.

Nyilván nehéz egyedi stílust találni manapság, amikor minden üzletet elárasztják a tömegcikkek, de azért nem lehetetlen. A lényeg az, hogy ne erőlködj, csak viseld azt a ruhát, ami igazán tetszik és, amivel kifejezheted az egyéniségedet. Ki mondja, hogy a piros nem megy a rózsaszínhez, vagy hogy nem keverheted a mintákat? Ne szabj gátat a fantáziádnak, hanem teremtsd meg a saját stílusodat és kezdd el diktálni a divatot!