Így ismerd fel, hogy energiavámpír vagy, és így javíthatsz magadon

Boros Mariann
Írta: ,

Az energiavámpírok köztünk élnek - leszívnak, lefárasztanak, idegesítenek. Mi van, ha éppen te is közéjük tartozol és nem is sejted? A legnehezebben a saját hibáinkat látjuk és ha sikerül is tudatosítani magunkban a problémát, nem biztos, hogy tudunk és akarunk változni. Cikkünkben gyakorlati tippeket adunk.

Mit jelent energiavámpírnak lenni? Kép forrása: unsplash

Noha a jelenség valószínűleg mindig is létezett, az energiavámpír mint fogalom az utóbbi években vált felkapottá, és bár a megnevezés nagyon is kifejező, az önvizsgálat előtt érdemes tisztázni, ki is számít valójában energiavámpírnak.

Pszichológiai meghatározása a következő: az energiavámpírnak titulált ember másokat használja fel ahhoz, hogy ő jól érezze magát, szervezete működéséhez ellopja, leszívja mások energiáját.

Leegyszerűsítve onnan tudhatod, hogy energiavámpírral van dolgod, hogy a vele való akár csak rövid találkozás, beszélgetés után rosszabbul érzed magad, mint előtte – kimerült, rosszkedvű, erőtlen vagy, és általában véve azt érzed, hogy ez a személy lefáraszt, idegesít.

Mi van, ha épp te vagy a vámpír? Kép forrása: pexels

Az energiavámpírok általában nem merő rosszindulatból, ártó szándékkal szívják környezetük vérét, hiszen számukra ez a normális viselkedés, és nagy valószínűséggel meg sem fordul a fejükben, hogy ezzel kellemetlenséget okoznak másoknak.

Ha ezeket a sorokat olvasva benned is felmerül a gyanú, hogy talán már téged is illettek ezzel a nem túl hízelgő jelzővel, nézz mélyen magadba, és próbáld meg objektívan átgondolni a következő szempontokat.