Így iktathatod ki az életedből az időrabló tényezőket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nap, mint nap számtalan időrabló tényezőt űzünk. Ezek sok esetben még rövidtávon sem hajtanak hasznot, hosszan előretekintve pedig kizárólag a tartalmas időt rabolják el az életünkből.

Online-lét

A legfrissebb kutatások arra világítanak rá, hogy az emberek igen jelentős része internetezéssel kezdi és zárja a napot, emellett folyton maga mellett tartja a telefonját.

Ez napjainkban odáig vezetett, hogy a holtidő igen jelentős részét arra szánjuk, hogy ismeretlen ismerősök frissítéseit böngésszük, vagy addiktív játékokat űzzünk.

Érdemes lenne egyszer neked is lemérned, egy átlagos héten mennyi időt töltesz ezekkel az alapvetően felesleges ténykedésekkel, a céltalan bolyongással és az egyéni rekordod megdöntésével.

Valószínűleg megdöbbentő adattal szembesülnél, amit ha nem is kell feltétlenül nullára csökkentened, azért nem árt minimálisra redukálnod.

Semmi rossz nem történik, ha nem azzal kezdesz, hogy megnézed az üzeneteidet és nem játszol evés közben, sőt… 

Szépségmánia

Manapság annyira ügyelünk a külsőnkre, hogy hajlamosak vagyunk átesni a túloldalra, és minden elé helyezzük.

Ennek egy végső pontja az, amikor minden nap akár órákat töltünk a tükör előtt.

Bár nyilván nem árt, ha az ember alkalmanként kihozza magából a maximumot, nem sok értelme van egy átlagos hétköznapon csak azért felkelni egy-két órával korábban, hogy makulátlan frizuránk és sminkünk legyen.

Sokan képtelenek lemenni a boltba anélkül, hogy kicsípnék magukat, pedig egy napszemüveg és egy sál csodákat tesz az unalmas reggeleken.

A dolgos napokra pedig érdemes kifejleszteni egy natúr sminket és vágatni egy könnyen kezelhető frizurát.

Gondolj bele, ha minden nap csak fél órával megkurtítod a készülődést, az egy héten máris három és fél óra extra idő, amit kedved szerint magadra fordíthatsz.