Így hozhatod ki az életedből a maximumot

Írta: ,

Akik élvezik az életet, háromszor akkora eséllyel élnek meg szép kort, mint azok, akik a legkevésbé vannak oda érte – állapították meg a University College London kutatói. Ha te is szeretnél minél több időt boldogságban és egészségben eltölteni, a következő tudományosan alátámasztott tippek neked valók.

Jó barátok

A munka és a család jelentette kötelezettségek mellett nem mindig tűnhet úgy, hogy érdemes legelőre sorolnod a barátságot. Pedig az ausztrál Flinders Egyetem munkatársai megállapították, hogy a hosszú élet egyik titka a mély baráti kapcsolatok ápolása.

A következtetés levonásához 1 500 embert kísértek figyelemmel 10 éven keresztül. A tudósok elmélete szerint a barátság javítja az önértékelést, illetve szükség esetén támogatást biztosít.

Igenember

Van valami a Jim Carrey-filmben! Ha ugyanis búcsút intesz a megszokott rutinodnak, félreteszel mindent, amit eddig gondoltál magadról, és fejest ugrasz a kihívásokba, az élményekbe és az új helyzetekbe, annak pozitív hatása van a testedre, a lelkedre és a szellemedre. 

Rövidtávon hatalmas szabadságérzet és sikerélmény lesz a jutalmad.
 
Gyerünk, lépj ki a komfortzónádból! Csak gátlásokat veszíthetsz, semmi mást…