Így hozhatod ki az életedből a maximumot

Írta: ,

Akik élvezik az életet, háromszor akkora eséllyel élnek meg szép kort, mint azok, akik a legkevésbé vannak oda érte – állapították meg a University College London kutatói. Ha te is szeretnél minél több időt boldogságban és egészségben eltölteni, a következő tudományosan alátámasztott tippek neked valók.

Jó barátok

1/7 Jó barátok

A munka és a család jelentette kötelezettségek mellett nem mindig tűnhet úgy, hogy érdemes legelőre sorolnod a barátságot. Pedig az ausztrál Flinders Egyetem munkatársai megállapították, hogy a hosszú élet egyik titka a mély baráti kapcsolatok ápolása.

A következtetés levonásához 1 500 embert kísértek figyelemmel 10 éven keresztül. A tudósok elmélete szerint a barátság javítja az önértékelést, illetve szükség esetén támogatást biztosít.

Igenember

2/7 Igenember

Van valami a Jim Carrey-filmben! Ha ugyanis búcsút intesz a megszokott rutinodnak, félreteszel mindent, amit eddig gondoltál magadról, és fejest ugrasz a kihívásokba, az élményekbe és az új helyzetekbe, annak pozitív hatása van a testedre, a lelkedre és a szellemedre. 

Rövidtávon hatalmas szabadságérzet és sikerélmény lesz a jutalmad.
Gyerünk, lépj ki a komfortzónádból! Csak gátlásokat veszíthetsz, semmi mást…
Versenyezz!

3/7 Versenyezz!

Nem telik utazásra, pedig hajtana a kalandvágy? Nevezz be bármilyen ingyenes megmérettetésre, s élvezd ki a felkészülési időszakot!

A moneysupermarket.com portál felmérése alapján a legjobb hangulatjavító, ha benevezel egy versenyre, és jól megnyered. 

Ennél már csak az jobb, ha megfeledkezel a nevezés tényéről, és úgy állsz a dobogó legtetejére…
Lásd magad mások szemével!

4/7 Lásd magad mások szemével!

Az önbizalomhiány hatalmas, rozsdás korlátként feszülhet közted és az életed nagy lehetőségei között. Az önértékelés fejlesztése csöppet sem könnyű feladat, ráadásul nem is két percig tart.

Mégis gyorssegélyt nyújthat, ha megpróbálod egy kicsit mások szemével látni magad. Tartsd észben, hogy ők egészen biztosan nem úgy ítélkeznek fölötted, ahogy azt magaddal teszed.
Olyan tulajdonságaidra is fény derülhet, amelyekről eddig fogalmad sem volt – egész jó fej vagy, látod?
Teljes gőzzel

5/7 Teljes gőzzel

Ha ímmel-ámmal csinálod a dolgokat, nem leszel az élet császára. Az erőfeszítés és a kitartás az, ami létezés sóját adja. Érzed a különbséget egy konzerv sólet meg egy háromfogásos ebéd között?

A kaja-analógia a mindennapjaidra is vonatkozik. Csak el kell döntened, mit szeretnél enni. Ha több időt és energiát fektetsz a nem anyagi dolgokba, például az emberi kapcsolataidba is, a sokszorosát fogod visszakapni. Nem hiszed? Próbáld ki!
Gazdagodj meg!

6/7 Gazdagodj meg!

Pénzzel ugyan nem veheted meg a boldogságot, de a brit Warwicki Egyetem tudorai azért hozzáteszik, hogy azért az alapját megteremtheted.

Tanulmányukban 9 000 családot vettek górcső alá, s megállapították, hogy akiknek nem voltak anyagi gondjaik, boldogabban és egészségesebben éltek.

A szakértők még becslésbe is bocsátkoztak: szerintük egymillió font, azaz mostani árfolyamon 390 millió forint kellene ahhoz, hogy egy boldogtalan emberből életművész váljon.
Fejleszd magad!

7/7 Fejleszd magad!

Senki sem tökéletes, de attól még nem szabad megállni az önfejlesztésben. Még véletlenül se legyél túl szigorú magaddal, ugyanakkor vajszívű sem: ismerd fel, milyen területeken van szükséged fejlődésre, s tegyél is meg mindent a javulás érdekében! 

Nem feltétlenül diplomára vagy nyelvvizsgára gondolunk. Első körben kérdezd meg magadtól, hogy meghallgatod-e az embereket, előítéletes vagy-e, kimutatod-e a szeretetedet. Amint sikerült beazonosítanod egy-két fejlesztésre váró területet, tudatosan vágj bele!