Így győzd le a dühöt a mindennapjaidban

Nagy Niki
Írta: ,
Így győzd le a dühöt a mindennapjaidban

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor bizony nagyon hamar fel tud menni benned a pumpa – ilyenkor hihetetlenül nehéz nagy levegőt venni, és elengedni a dolgot. De nem is biztos, hogy ez a leghatásosabb módszere a dühkezelésnek!

Ismerd fel a következményeit! Kép forrása: artstation.com

Kevesen gondolunk bele, hogy a mérgünknek komoly lelki és fizikai eredményei lehetnek, sőt, a szociális kapcsolatainkra is rányomhatja a bélyegét.

Te szívesen dolgoznál együtt egy hirtelen haragú emberrel? Gyakran találkoznál azzal a barátoddal, aki mindig mérges? Na ugye, hogy húzod a szádat – ezt érzik azok is, akik a környezetedben vannak.

Ha negatív vagy, lehúzol másokat is, ha pedig mellé még kiszámíthatatlanná is válsz, azzal szépen lassan eltaszítasz magad mellől mindenkit.

Ne csinálj semmit idegesen! Kép forrása: tumblr, roykahmann

A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, hogy beszélsz a kollégákkal a pletykás pénzügyesről, vagy összeveszel az anyukáddal, amiért megint elfelejtett felhívni.

Elég valószínű, hogy idegesen, a düh hevében nem pont úgy fogsz reagálni, ahogy egyébként tennéd.

Erre a legjobb megoldás az, hogy a roham esetén gyorsan elvonulsz és fújsz párat, megvárod, amíg kicsit lenyugszol.

Általában azért minimum egy óra kell ahhoz, hogy tényleg átlátható, racionális döntéseket hozz még akkor is, ha korábban majdnem felrobbantál.