Így gyógyítsd a csakráidat a fejlődésed érdekében

Kerekes Vivien
Írta: ,
Így gyógyítsd a csakráidat a fejlődésed érdekében

A testedben hét fő csakra helyezkedik el – ezeket sokan afféle "tölcsérként" írják körül, amelyeken keresztül átáramlik rajtad az energia, a felesleget pedig továbbadják a környezetnek. A segítségükkel képes vagy gyógyítani önmagadon; a csakrák ugyanis többek között a szerveket, végtagokat töltik meg energiával, de a lelki eredetű problémákra is pozitívan hatnak. Megmutatjuk, melyek a fő csakrák, és hogyan tudod fejleszteni őket legkönnyebben!

Gyökér-csakra Kép forrása: biribby.wordpress.com

Ez az energiapont nagyon fontos szerepet tölt be lelki és fizikai létünkben is. Úgy tartják, ez a csakra köt össze minket az anyagi világgal: ha nyitott, akkor elégedett vagy, és teljes harmóniában érzed magad a természettel – mintha annak alkotórésze lennél te is.

Ellenkező helyzetben viszont a gondolataid folyamatosan a pénzügyek körül forognak, és mindent rögtön birtokolni akarsz, a következményektől függetlenül. Az egészségedben ez gyenge ellenálló képességgel mutatkozik meg, és rendkívül ingerlékeny lehetsz.

A fejlesztésében rendkívül sokat segít, ha megosztod másokkal a bizonytalanságaidat, és kifejezed a benned felgyülemlett dühöt akár futással, vagy más sport segítségével.

Lép(szex)-csakra Kép forrása: rebelbam.deviantart.com

Ahogy a nevéből is következik, ez a csakra a szexualitást, és az érzelmeket jelképezi, és ezen keresztül léphetsz kapcsolatba a termékenység energiáival. Ha sikerül magas szintre fejlesztened, a másik nemmel szemben képes leszel természetesen viselkedni, és a szexuális életed is harmonikusabb lesz.

Ha viszont ezek az érzékeink nem elég kifinomultak, feszültség és bizonytalanság uralkodhat el rajtad, és akár bizonyos vágyakat is elfojthatsz így. Szerencsére ezen a csakrán is fejleszthetsz: a jóga pozitívan hat erre a pontra, de a nyugtató vízi tornák is segíthetnek (a víz ugyanis szorosan összefügg a termékenységgel).

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!