Így fejlesztheted az érzelmi intelligenciádat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ahhoz, hogy az emberek szeressenek a társaságodban lenni, nem szükséges hatalmas dolgokat véghez vinned – néhány teljesen átlagos, azonban egyre jobban háttérbe szoruló viselkedési forma elegendő hozzá. Persze ha alapból más személyiség vagy, dolgoznod kell azon, hogy ezeket a pozitív tulajdonságokat megerősítsd magadban, és az érzelmi intelligenciád is fejlődjön.

Mosolyogj! :) Kép forrása: kinarino.jp

Ez nem kerül semmibe, ha pedig minden jól megy, nem is esik majd nehezedre. Sajnos túlságosan sok lehangolt, szomorú, a cipője orrát bámuló emberrel találkozhatsz az utcákon… Emiatt akár már azzal is kilóghatsz a sorból, hogy nemes egyszerűséggel nem lefelé, hanem felfelé görbíted a szádat.

Persze ettől még nem fejlődik az érzelmi intelligenciád, de egy kedves mosoly pozitív kisugárzást kölcsönöz neked, és az emberek sokkal nagyobb eséllyel akarnak majd közeledni feléd.

Márpedig a legjobban az emberi kapcsolatokon keresztül fejlesztheted az EQ-d! És egyébként is... Sokkal jobb mosolyogni, mint szomorkodni, nem?


Teszteld, jelenleg mekkora az érzelmi intelligenciád!


Ez manapság kiemelten fontos lenne, hiszen egyre többször látni, hogy az egy társaságban lévő emberek egyszerűen belefeledkeznek a mobiljukba, tabletjükbe, és azon kívül nem foglalkoznak semmivel.

Ezzel szemben, ha fejlesztenéd az érzelmi intelligenciádat, akkor alapvető, hogy a másikra figyelsz, amikor közösen töltitek az időt.

Nem nyomkodod a mobilodat, még akkor sem, ha értesítésed jön – ha a dolog halaszthatatlan, kérj elnézést és vonulj félre, amíg telefonálsz.

Ez nem csupán a hivatalos beszélgetések során fontos, akkor is így kell lennie, ha a barátnőiddel, a szüleiddel vagy a szerelmeddel társalogsz!