Így erősítheted a kapcsolatodat az anyukáddal – Apróságok, amik sokat jelenthetnek

Balatoni Dóra
Írta: ,

A gyermek és az édesanya között működő kapcsolatra azután is oda kell figyelnünk, hogy felnőttünk és kirepültünk a családi fészekből. Még ha sok-sok kilométer is választ el bennünket egymástól, ugyanúgy szükségünk van a másikra. Bármikor adódhat olyan helyzet, hogy tanácsot kell kérnünk a szülőktől, de anyukánk is kerülhet olyan helyzetbe, amikor segítségre van szüksége. Nézzük, hogyan erősíthetjük a kapcsolatunkat édesanyánkkal!

Szórakozzatok együtt Kép forrása: thoughtcatalog.com

Bár már mindketten felnőttek vagytok, soha nincs késő ahhoz, hogy közösen, együtt szórakozzatok anyukáddal. Ez pedig egy remek lehetőség arra, hogy erősítsétek a köztetek lévő köteléket. Szakértők szerint a játéknak a felnőttek életében is legalább akkora szerepe van, mint a gyermekekében.

Önmagunkat akkor tudjuk adni leginkább, amikor kiélhetjük kreativitásunkat, és testünk, lelkünk felszabadul, ezzel pedig táplálhatjuk emberi kapcsolatainkat. A legtöbb felnőtt pont ott rontja el, hogy nem ad magának lehetőséget a játékra és az alkotásra.

Keress olyan tevékenységeket, amiket mindketten szerettek, kertészkedjetek, főzzetek vagy nézzetek meg egy jó filmet. Az új tapasztalatok hozzájárulnak ahhoz, hogy jól teljen az együtt töltött idő.

Hallgassátok meg egymást Kép forrása: weddingwire.com

Ugye veled is előfordult, hogy úgy tettél, mintha meghallgatnád a másikat, aki épp mesél neked, de a figyelmed elkalandozott, tulajdonképpen nem is figyeltél arra, amit mondott?

Ez mindenkivel megesik, de ha az anyukádról van szó, igyekezz ezt elkerülni.

Fontos, hogy figyelj arra, amit mondd, légy aktívan részese a beszélgetésnek.

Ne csak hallgasd, értsd is meg az elmondottakat, gondold át, tégy fel kérdéseket és reagálj. Csak így van lehetőség arra, hogy erős kapcsolat épüljön ki közöttetek.