Így csinálj nagytakarítást a lelkedben

Zabolai Margit
Írta: ,
Így csinálj nagytakarítást a lelkedben

Kép forrása: India Earl Photography

A tavaszi nagytakarításra minden évben sort kerítünk, pedig legalább ilyen fontos lenne az is, hogy a lelkünkből kisöpörjük az évek során felhalmozott gondokat. Íme, néhány jó tanács, hogy idén ne csak a lakásod, a lelked is ragyogjon a takarítás után!

Engedd el a régi berögződéseket! Kép forrása: playbuzz.com

Gondold végig, hány olyan rossz szokás van, amit magaddal cipelsz. Nem, komolyan!

Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy kevesebb kávét kellene innod, vagy kevesebb vörös húst enni, hanem hogy bizonyos dolgokat, amiket már túlléptél, kinőttél, meghaladtál, még mindig a régi módon csinálsz, mert azt szoktad meg, vagy azt ismered.

Az út, amit mások jelölnek ki neked, nem lehet igazán a tiéd. Gondold végig, mi az, amit az elvárások és a beidegződések mögött te, saját magad, igazán akarsz.

Szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól! Kép forrása: blackswandive.tumblr.com

Mindegy, milyen viszony köt össze: régi barátság, ismeretség, munka vagy rokoni szálak, ha egy kapcsolat lecsapolja az energiáidat ahelyett, hogy valamilyen módon az épülésedre szolgálna, akkor egészen egyszerűen fel kell függesztened azt.

Ne hagyd, hogy emiatt bűntudatod legyen, vagy hogy valaki érzelmileg zsaroljon.

Bármi köt is ezekhez az emberkehez, biztos, hogy nélkülük is meg tudod oldani a dolgot. Ha egyszer elvágod ezeket a kötelékeket, és megszabadulsz a béklyóidtól, azonnal érezni fogod az energiatöbbletet, amivel bármire képes leszel.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba