Így betegítjük meg a férfiakat: a túlsúlyod és a kereseted is ledöntheti a lábáról szerelmedet

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Számtalan kutatás vizsgálta már, milyen kiváltó okai lehetnek a különféle életmódoknak, életvitelszerűen folytatott szokásoknak. Az alábbiakban két olyan kutatást mutatunk nektek, amikben mi nők nem éppen brillírozunk – egész pontosan megbetegítjük a férjünket.

Cukorbetegsége lehet a túlsúlyodtól Kép forrása: i.pinimg.com

Világszerte egyre nagyobb gondokat okoznak a táplálkozásból, életmódból eredő problémák. Senki számára sem ismeretlen fogalmak a cukorbetegség, vagy éppen a szív-és érrendszeri panaszok.

De vajon hogy függ össze mindez a párkapcsolatokkal? Több kutatás próbál fényt deríteni arra, milyen szokások befolyásolhatják a panaszok kialakulását, így idővel sorra kerültek a házasságok is.

Dán professzorok jöttek rá arra, hogy ha a feleség plusz kilókat szed magára, akkor a férfiak esélye is jelentős mértékben megnő arra, hogy valamilyen túlsúlyból adódó betegséggel nézzenek szembe.

Egész pontosan, ha a feleség testtömegindexe 5 ponttal megnőtt, akkor 21%-kal nagyobb eséllyel lett a férj cukorbeteg. Érdekes módon, fordítva nem működött a dolog, tehát a férjek túlsúlya nem volt befolyással a nők cukorbetegségének esélyére.

Mi lehet az oka? Kép forrása: quaker.co.uk

A kutatók sajnos egyelőre csak következteti tudtak az okokra, semmi igazán kézzel foghatót nem találtak. Úgy vélik, leginkább a nők azok, akik az étkezéssel kapcsolatos döntéseket meghozzák, hiszen általában ők főznek.

Amennyiben egészségtelen étrendet állítanak össze, ők maguk is hízni fognak, akárcsak férjeik.

A rejtély megoldása, ami miatt nem működik fordítva a dolog, valószínű az adagokban rejlik. Még, ha az adott menü nem is túl egészséges, nem mindegy, mennyit eszünk belőle. Nyilván előbb lesz beteg az, aki egy egészségtelen ételből többet eszik nap, mint nap.

Mivel a férfiak általában nagyobb adagokat fogyasztanak el, könnyebben híznak meg, esélyes, hogy előbb jelentkeznek náluk a túlsúly problémái.