Így apasztja a stressz a születésünkkor kapott életenergiát

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Mindenkinek nagy mennyiségű életenergia áll rendelkezésére, amikor megszületik. Ha jól gazdálkodunk vele, akkor a szervezetünk egészségesen működik. A stressz azonban ezt gátolja. Cikkünkben leírjuk, miért és hogyan.

Az életenergia

Születésünkkor nagy mennyiségű életenergiát kapunk, amely minden tápanyagfelvételkor megújul azáltal, hogy szervezetünk a tápanyagokat beépíti és átalakítja.

Ha megtanulunk a táplálékenergiával bánni, vagyis az anyagcserénkre pozitívan hatni, akkor az életenergiánk megfelelő szinten marad.


A koplalás nem elég! 7 dolog, ami nélkül nem indul be a fogyás


Amikor a létünkhöz minden szükséges tápanyag rendelkezésünkre áll, akkor az anyagcserénknek nem kell energiarabló tevékenységeket végeznie, és egészségesek leszünk.

Ha azonban a tápanyagbevitelben nem alkalmazzuk a tudatosságot, a szervezetünk évek vagy évtizedek múlva már hiányt fog jelezni

 

A modern élet

Sokan küzdöttünk már olyan problémával, ami a túlfeszített életvitelünkből következett. Túl sokat dolgoztunk, rendszertelenül étkeztünk, a kelleténél több zsiradékot és sót fogyasztottunk.

Emésztési zavaraink voltak, gátolt volt a koncentrációnk és a memóriánk, túlérzékenyek voltunk, függőséget éreztünk az alkohol vagy az édességek iránt, érzékenyek voltunk a fertőzésekre, és fizikailag rosszul teljesítettünk

Ebben a modern, felgyorsult világban sok stressz ér minket a betartandó határidők, a teljesítménykényszer, a zaj, a mérgező anyagok miatt.

Sokat eszünk, és közben épp a létfontosságú anyagokat vonjuk meg magunktól. Keveset mozgunk, rendszertelenül alszunk.