Igazán élni, nem csak létezni - A hétköznapok problémáin túl

Berényi Nóri
Írta: ,

Sokan csak léteznek, de nem élnek, szinte vegetálnak. Reggel elmennek munkába, ledolgozzák a munkaidejüket, majd hazamennek aludni, és aztán az egész kezdődik elölről. Ha jobban belegondolsz, ennek semmi értelme, hiszen nem robotok vagyunk. Ha eddig te is lopakodó üzemmódban éltél, akkor most ideje elkezdened igazán élni!

Legyőzni a monotonitást Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

Ez nagyon nehéz, hiszen kell egyfajta rutin az életedben ahhoz, hogy működjön a rendszer. A baj akkor kezdődik, ha ebből képtelen vagy kiszakadni és minden egyes napod ugyanúgy néz ki.

Ha nem ér semmi inger a munkádon kívül, akkor egy idő után besavanyodsz és azon kapod magad, hogy a legszebb éveid elsuhantak melletted.

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű, de olykor-olykor iktass be olyan programokat, melyek feldobják a hetedet. Vagy egyszerűen csak nézz meg egy jó filmet a barátaiddal hétköznap este, menj moziba, vagy sétálj egy nagyot… Bármit annak érdekében, hogy ne folyjanak össze a napok.

Belevágni az ismeretlenbe Kép forrása: brandymelvilleusa.com

Sok ember van azon a véleményen, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan jó, azért, mert félnek változtatni és inkább megelégednek azzal a helyzettel, amiben megrekedtek. Talán még maguknak is félnek bevallani azt, hogy nem szeretik az életüket, ahhoz viszont túl kényelmesek, hogy lépjenek.

Képesek magukkal elhitetni, hogy minden úgy jó, ahogy van, mert talán túlságosan fájna az igazság.

Pedig néha csak fejest kellene ugrani az ismeretlenbe és megtapasztalni, hogy mi van a másik oldalon. Ki tudja, az is lehet, hogy jól sül el, de az is, hogy borzalmasan. Az élet nem egyszerű pálya – ha az volna, akkor minden unalmas lenne, de az biztos, hogy csak akkor érheted el a céljaidat, ha rettegés helyett a tettek mezejére lépsz.

Még ha remegő lábakkal is, de vágj bele!