Mindennek megvan az ideje és az oka! Ismerd fel, és az életed sokkal könnyebbé válik

Irimiás Alíz
Írta: ,

Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak.” Gyakran hallottam édesapámtól ezt az intést, és sokszor nehéz volt elfogadni, hogy nem minden akkor történik, amikor én szeretném. Felnőttként azonban igyekszem az időzítés minden apró összetevőjére figyelni, és a magam hasznára fordítani.

A tökéletes időzítés tudományos titkairól könyvet is írtak, amiből kiderül, mikor ideális az idő arra, hogy felmondjunk, kipróbáljuk magunkat egy új területen, vagy megházasodjunk. Daniel Pink, a „Mikor? – A tökéletes időzítés tudományos titkai” című könyvében azt mondja, az időzítés hatással van a termelékenységre és végül a sikerünkre is. Kutatásaiban felfedezte, hogy okosabbak, gyorsabbak és sokkal kreatívabbak vagyunk a nap bizonyos szakaszaiban.

Az időzítés valójában a megengedés művészete: ahelyett, hogy a saját magad által kreált időpontokhoz ragaszkodnál, ami szinte előírja, hogy minek mikor kellene történnie az életedben, érdemesebb azokhoz a lehetőségekhez igazítani az életed, amelyek felkínálják magukat az utadon.

Ami egyik nap működik, talán a másik nap nem megy, és ilyenkor fölösleges a különböző erőkkel szembemenni, sokkal okosabb dolog elengendni őket, és akkor meglovagolni majd, ha lehetőség adódik rá.

Vajon miért van az, hogy egyszer csak olyan könnyedén sikerül az, ami korábban, többszöri próbálkozásra sem ment? Ennek is az időzítés a kulcsa: ahhoz, hogy a tökéletes időpontot megtaláljuk rá, az intuíciónknak kell jól működnie. Nem elég tudatosan gondolkozni ahhoz, hogy az életünk alapvető döntéseit meghozzuk.

A legnagyobb vállalatvezetők életrajzát elolvasva a napnál is világosabb, hogy a megérzéseikre hallgattak, amikor a vállalkozásukra vonatkozó legfontosabb döntéseiket meghozták.

Felismerték a lehetőséget, és akkor éltek vele, amikor eléjük sodródott.

Ha el tudod fogadni, hogy az univerzum támogat, rájössz, hogy a terveid azért nem sikerülnek mindig, mert épp nincs itt az ideje, és mielőtt a számításaid bejönnének, talán másra van szükséged. Ebből a nézőpontból nézve tehát az időzítés valójában az életutadat egyengeti.