Ez a 4 hétköznapi szokás szép lassan felőrli az idegeidet - te hányat űzöl belőlük minden nap?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Vannak olyan szokások, amik gyakorlatilag teljesen a mindennapok részévé váltak, ezért aztán nem is foglalkozunk velük túlságosan – egyszerűen azért, mert nem tekintünk rájuk problémaként. Pedig az igazság az, hogy nagyon is érdemes lenne időt és energiát szánni arra, hogy változtassunk rajtuk, ugyanis az alábbiak záros időn belül mindenkire negatív hatást gyakorolnak.

Egész nyugodtan kijelenthetjük, hogy a modern életvitel egyik átka, hogy teljesen kitöltjük minden egyes percünket programokkal. Munkába járunk, mellékállást vállalunk, főzünk, takarítunk, a gyerekeket hurcoljuk hétvégente, és persze edzeni is eljárunk, hogy kinézzük valahogy.

Ismerős? Neked sincsen egy szabad óra sem a naptárodban?

Akkor bizony borítékolhatod, hogy ez az állandó programáradat teljesen felőrli majd az idegeidet. Egyszerűen azért, mert nincs időd pihenni, nyugodtan levegőt venni, vagy csak egy kicsit gondolkodni az életedről. Amellett, hogy a nagy rohanásban garantáltan sok fontos dolog elkerüli a figyelmedet, könnyen lehet, hogy egy testi, vagy lelki tragédia fog figyelmeztetni rá, hogy most aztán állj, és ne tovább.

Nem muszáj ezt megvárnod!

Szintén modernkori ártalom, és ugyancsak a pihenést, a lazítást lehetetleníti el az, hogy mindig elérthető vagy. Nem csupán a szeretteid (sőt), hanem sokszor inkább a kollégáid, főnökeid, vagy éppen barátaid számára.

Igazság szerint rengetegen dolgoznak éjjel-nappal, ám mégis csak 8 órás munkaidőre vannak bejelentve és fizetve. Nos, ennek fényében nem túl jogos elvárás a feletteseidtől, hogy megkövetelik tőled, este 9-kor is válaszolj az e-mailekre, vagy felvedd a telefont. Nem arról van szó, hogy ez nem eshet meg néhány alkalommal, vagy, hogy nincsenek olyan munkakörök, amik esetében ez kivédhetetlen.

De azért mindenképpen mérlegelj, megéri-e a kapott pénzt azt, hogy állandóan online és munkaképes vagy. Esetleg tényleg elengedhetetlen-e, hogy hajnali 1-kor is válaszolj egy kedves baráti üzenetre…