Ho'oponopono: a titkos hawaii módszer, ami boldogságot hoz az életedbe

Berényi Nóri
Írta: ,

A ho'oponopono annyit jelent, mint jóvátenni, kijavítani egy hibát. Hawaii őslakosai szerint a hibák olyan gondolatok nyomán keletkeznek, amelyeket múltbéli, fájdalmas emlékek piszkítottak be. A ho'oponopono révén el tudjuk engedni ezeknek a fájdalmas gondolatoknak vagy hibáknak az energiáját, amelyek felborítják az egyensúlyt, és súlyos esetben akár betegségeket is okozhatnak.

Sajnálom: Tudom, hogy ott az a valami, amit nem szeretek, ami nem tetszik. Önmagamba nézek.

Kérlek, bocsáss meg!: Ezzel megkérem a Mindenséget, hogy törölje nekem, bármi legyen is az a gát, érzés...

Köszönöm: Ez maga a hála. A hála felszabadító érzés és a tudat, hogy általa bármit elérhetsz.

Szeretlek: Az egyetlen dolog, ami feloldja a benned lévő blokkokat, ha azt mondod: szeretlek! És nem a párodnak, vagy a szüleidnek. Itt most kizárólag rólad van szó. Ez a ho’oponopono alapja.

Biztos te is hallottál már embereket panaszkodni arról, hogy milyen világban élünk, és ezek az emberek rendszerint mindenkiben képesek meglátni a hibát, kivéve önmagukban. A világ nem fog egyik percről a másikra megváltozni; persze mind világmegváltók szeretnénk lenni, de valahogy ezt csak úgy tudjuk elképzelni, ha híresek és befolyásosak leszünk.

A ho’oponopono lényege az, hogy ha te is változol, akkor a világ is változik körülötted. Ne másokat akarj megváltoztatni, mondván, hogy te tudod, milyennek kellene lenniük, hanem magadat. Ha nem tetszik az a környezet, amiben élsz, akkor dolgozz magadon, de ne másokban keresd elsődlegesen a tüskét.