Hol van az egykori önmagam? Így találj vissza a régi énedhez

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha mostanában egyre többször érzed azt, hogy túlhajszolt, kimerült és fáradt vagy, és valahogy nem találod önmagad, akkor lehet, hogy ideje egy kicsit több időt fordítanod magadra. Ez tipikus példája a könnyebb mondani, mint megcsinálni szituációknak, de a mi tarsolyunkban szerencsére van néhány olyan trükk, amivel könnyebben és gyorsabban célt érhetsz. Lássuk, mit kell tenned!

Mindenkinek jól esik, ha törődnek vele, hiszen ez a szeretet legfőbb jellemzője. Ha valaki gondoskodik rólad, figyel rád és kényeztet.

Mi lenne, ha mostantól nem csak arra fókuszálnál, hogy ezt a környezeted felé tedd meg rendszeresen, hanem saját magadra is extrán figyelnél?

Sajnos az a jellemző, hogy a mindennapi hajtásban saját magunkat tesszük az utolsó helyre, így az, hogy egy forró fürdővel, egy finom vacsorával, egy masszázzsal vagy egy szépségkúrával kényeztesd magad a nap végén, szinte elképzelhetetlen.

Tipp: Ha ez csupán 10 perc a napod elején, akkor is próbálj rutint csinálni belőle, hiszen ennyi időd biztosan van önmagadra!

Szeresd saját magad társaságát Kép forrása: urbanoutfitters.com

Gondolj vissza, hogy mikor voltál utoljára legalább egy órát egyedül? Jól érezted magad vagy már alig vártad, hogy újra társaságban legyél?

Nem tudtál mit kezdeni magaddal, sőt unatkoztál? Mit csináltál az egyedül töltött idő alatt? Ha nem tetszenek a saját válaszaid, akkor itt az ideje, hogy gyakorold az egyedüllétet, sőt próbáld meg élvezni a saját társaságod!

A legjobb önfejlesztés, ha figyelsz önmagadra, próbálod minél jobban megismerni és elfogadni saját magad, hiszen csak így tudsz lépésről-lépésre haladni a célod felé.

Tipp: Minden héten legalább egyszer szánj egy órát saját magadra, amikor csak a saját gondolataiddal vagy elfoglalva. A legjobb, ha ezeket le is írod, hogy később vissza tudd olvasni, hogy tanulhass belőle!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?