Hogyan védekezz az érzelmileg labilis emberek ellen?

Berényi Nóri
Írta: ,
Hogyan védekezz az érzelmileg labilis emberek ellen?

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Könnyű lenne egyszerűen csak azt mondani, hogy kerüld őket, de ez azért nem ilyen egyszerű. Az is elképzelhető, hogy egy hozzád közel álló személy küzd hasonló problémával és ilyenkor nyilvánvaló, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy érzelmileg helyre kerüljön az illető. Mi pedig ebben segítünk neked.

Abban talán egyetérthetünk, hogy nem olyan egyszerű ezt meghatározni, hiszen mindenkinek voltak-vannak az életében érzelmileg labilis percek.

Talán az időtartam az, ami meghatározza ezt a tényezőt, vagyis, ha valaki hónapokig, vagy hosszú évekig van ebben az állapotban, akkor azzal már a saját mentális egészségét veszélyezteti.

A nagyobb baj viszont az, hogy nem csak a saját, de mások életére is hatással van. Jellemző rájuk, hogy nagyon hirtelenek, az egyik percben még talán jókedvűen isszátok a kávétokat, a másikban viszont már úgy kell az illetőt visszafogni egy érzelmi kitöréstől.

Miért pont te? Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

Akik érzelmileg harmóniában vannak önmagukkal és környezetükkel, ők már eleve nagyon kívánatosak a legtöbb ember számára, hiszen olyan kisugárzással rendelkeznek, amire mindenki szeretne rácsatlakozni. De főleg azok az emberek, akik érzelmileg nem túl kiszámíthatóak.

Így, ha te kiegyensúlyozott életet élsz, akkor nagyobb valószínűséggel találnak meg ezek az energiavámpírok, mivel te vagy számukra a legfinomabb falat. És nehogy azt gondold, hogy ezt a típust könnyű lerázni, mert nem így van.

Amint megtalálnak téged, nem akarnak majd elengedni.