Hogyan töltsd hasznosan a vasárnapod?

Írta: ,

Veled is előfordult már, hogy azon kaptad magad vasárnap este, valójában semmi hasznosat nem csináltál egész hétvégén, pedig csomó mindent elterveztél? Persze, a vasárnapok elsősorban a pihenésről szólnak, de azért valljuk be, a napba beleférne egy-két hasznosan eltöltött óra is...

Rendszerezd a gardróbod! Kép forrása: madeinpersbo.blogspot.hu

1/5 Rendszerezd a gardróbod!

Ha az egész heted egy rohanás volt, nem csoda, ha olyanná vált a lakás, mint egy csatatér. Bármennyire nincs kedved nekiállni a pakolásnak, hidd el, a következő héten nagyon hálás leszel magadnak érte!

Sokkal könnyebben fog indulni a hétfő reggeled, ha egy rendezett szekrényből válogathatod ki az aznapi outfited, sőt nem árt időközönként egy kis szelektálást is tartani.

Tipp: Ha nagyon belejössz a pakolásba, akár még a másnapi szettedet is kiválaszthatod, értékes reggeli perceket nyersz majd vele!

Érd utol magad! Kép forrása: laurenconrad.com

2/5 Érd utol magad!

Vettél 3 újságot a héten, belekezdtél egy új regénybe, vagy eltervezted, hogy végre rendszerezed a fényképeidet?

Ha mindezekre nem volt elég időd a héten, akkor a vasárnap a te napod, hogy behozd őket!

Hidd el, hasznosabban tudod tölteni ezekkel az időd, mintha a netet vagy a Facebookot bújnád, ráadásul ki is kapcsolnak majd!

3/5 Főzz valami finomat!

Szerencsére a vasárnap egy olyan nap, amikor még a konyhában is el tudsz tölteni néhány órát, persze csakis szórakozásból! Nem azért, mert éhen halsz, és gyorsan össze kell dobni valamit, hanem egyszerűen azért, mert élvezed.

Egy villás reggeli, egy finom süti, egy olaszos vacsi elkészítése is élvezetet nyújthat – kapcsolj ki, légy kreatív, és hallgass zenét főzés közben!

Ráadásul, ha nagyobb adagot készítesz, a hétfői ebéded és vacsid is meglesz!

4/5 Menj a szabadba!

Tavasszal nagyon hívogató a természet, de minden évszakban fontos, hogy egy kis friss levegőt szívj.

Sétálj egyet a közeli parkban, csinálj természetfotókat, csábítsd el a barátnőidet egy tavaszi piknikre, vagy egyszerűen csak kocogj egyet!

A lényeg, hogy tölts egy kis időt a szabadban, szagold meg a virágokat, érezd az eső illatát, vagy csak ülj ki a napra picit!

Kényeztesd magad! Kép forrása: tessa-barton.blogspot.hu

5/5 Kényeztesd magad!

Persze az előző pontok is nagyon fontosak ahhoz, hogy hasznosan töltsd a vasárnapod, de talán mégis ez az utolsó tanácsunk az, amit mindenképpen érdemes lenne megfogadnod.

A vasárnap arra is tökéletesen alkalmas, hogy egy kicsit végre magadra is időt szánj.

Vegyél egy forró fürdőt, tegyél fel egy arcmaszkot, meditálj, dőlj le egy pár órára délután – hidd el, ezek a legfontosabbak ahhoz, hogy elég energiát gyűjts a következő héthez!