Hogyan maradj pozitív, amikor mindenhonnan a negativitás ömlik?

Stumpf Bea
Írta: ,

Feltűnt már, hogy manapság egy híradót vagy egy újságot sem tudsz úgy végignézni, hogy ne borzalmas hírekkel találd szembe magad? Vajon a világ romlott el ennyire vagy a médiának köszönhető csupán, hogy a híreket a rossz hírekkel azonosítjuk? Valóban csak az a hír, ami negatív és vajon tényleg erre vagyunk kiéhezve? Szerintünk a válasz nem, azaz a mindenapokban inkább a pozitívumokra kellene fókuszálni, ezért el is hoztunk neked néhány tippet, hogy hogyan csináld!

Lehet, hogy a technológia fejlődésének köszönthető az, hogy a hírek könnyebben terjednek, gyorsabban jutnak el hozzánk, és mivel a rossz hírek mindig nagyobbat ütnek, talán azok még egyszerűbben szigárognak be az életünkbe a mobilunkon, a tévén vagy az interneten keresztül.

Ha szeretnél néha egy kis szünetet tartani, akkor azt javasoljuk, hogy iratkozz le a telefonodra érkező értesítésekről, a híradót kapcsold át valamilyen másik csatornára és szelektálj, keresd a jó híreket és meglátod, néhány nap alatt magadon is fogod érezni a pozitív hatásokat.

Persze nem azt mondjuk, hogy dugd a homokba a fejed és ne foglalkozz azzal, ami körülötted történik, inkább csak arra figyelj, hogy miből mit tartasz meg magadnak és miből építkezel tovább!

A rossz hírek forgatagában sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi az a sok jó és pozitív dolog, ami körülvesz minket és amiért hálásak lehetünk.

Érdekes, hiszen nem kellene, hogy valami rossz dolog történjen a világban vagy a környezetünkben ahhoz, hogy értékelni tudjuk azt, amink van, amit mi már elértünk.

Ha erre a jövőben jobban odafigyelsz, akkor a mindennapokban nem csak elégedettebb és boldogabb leszel, de az a kör is folyamatosan tágul majd, amit pozitívnak, boldognak vagy szépnek látsz magad körül.

Tipp: Kezdd azzal, hogy ha mesélsz egy történetet vagy csak telefonálsz, akkor nem azzal kezded, hogy “az a baj…” vagy “nincs semmi, csak…”, hiszen ha már a szavaiddal is pozitív vagy, akkor tudat alatt a hangulatod is javulni fog!