Hogyan maradj fitt a nap második felében is?

Írta: ,

Biztosan veled is sokszor előfordul, hogy ebéd után olyan fáradtság tör rád az irodában, amitől szinte azonnal el tudnál aludni, és a munka is sokkal lassabban, nehezebben megy. Ilyenkor legszívesebben bedobnál valami édességet és bedőlnél az ágyba, igaz? Mivel sajnos erre általában nincs lehetőség (hacsak nem vagy olyan szerencsés, hogy te osztod be a munkaidődet), így mutatunk néhány olyan trükköt, amivel a nap második felében is fitt és energikus lehetsz!

Víz, víz, víz Kép forrása: belenfernandez.co.vu

1/6 Víz, víz, víz

Már ébredéstől kezdve fontos, hogy elég vizet igyál, hiszen ez felpörgeti az anyagcseréd és téged is ébren tart.

Nem kell persze túlzásba vinni, de a nagy munkában biztosan veled is előfordult már, hogy csak délután vetted észre, hogy aznap még szinte semmit nem ittál. Ettől akár a fejed is fájhat, arról nem is beszélve, hogy a munka biztosan nehezebben megy. 

Tipp: A legjobb, ha mindig van melletted egy üveg víz, és akár cetliken is jelölheted, aznap mennyit ittál, vagy egy appot is letölthetsz erre a célra!

Cukor vagy koffein? Kép forrása: camillestyles.com

2/6 Cukor vagy koffein?

Egy fárasztó nap délutánján te is mindig a csokitól várod, hogy energiát adjon a továbbiakhoz?

Persze tényleg vannak napok, amikor csak ez segít, így néha megjutalmazhatod magad egy kis csokival vagy sütivel, de a cukor iránti vágyadat próbáld inkább gyümölccsel vagy egészséges édességekkel csillapítani.

A napi negyedik kávé sem a legjobb megoldás arra, hogy felpörgesd magad, sokkal célravezetőbb, ha egy zöld teát készítesz, hiszen a nap hátralévő részére bőven elég lesz az a koffeintartalom is, ami ebben az italban van.

Mozdulj meg! Kép forrása: style.udn.com

3/6 Mozdulj meg!

Minél többet mozogsz napközben, annál könnyebben telnek majd a délutánok is.

Ha rendszeresen edzel, hozzászokik a szervezeted a mozgáshoz, így fittebb és üdébb leszel, a mozgás mellett pedig még egy délutáni csoki is belefér néha!

Már az is sokat segít, ha munka közben mozogsz kicsit, azaz legalább óránként felállsz az asztalodtól egy rövid sétára, kimész levegőzni, vagy egy telefonbeszélgetést állva intézel.

Válts ritmust! Kép forrása: careergirldaily.com

4/6 Válts ritmust!

A reggeli frissességedet egyszerűen vissza tudod csempészni a napodba, ha egy kicsit változtatsz a megszokott munkameneten.

Tegyél be egy kis zenét (ha a többieket nem akarod zavarni, akkor használj fülest), a ritmus azonnal kizökkent majd a monotóniából!

Az is segít, ha egy kicsit eltérsz a szokványos sorrendtől – tedd félre, amin eddig dolgoztál, és kezdj bele valami újba!

Egyél okosan! Kép forrása: domino.com

5/6 Egyél okosan!

Az, hogy mit és mennyit eszel, az egész napodat befolyásolja.

Jó, ha egy laktató, de nem túl megterhelő reggelivel kezded a napod, hiszen ez elég energiát ad, és nem fogsz már 11-kor éhezni az ebéded után. A reggelit semmiképp se hagyd ki, mert akkor ebédidőre annyira megéhezel, hogy biztosan jó nagy adagot eszel majd, ezzel pedig a délutáni munkának lőttek.

Tipp: Próbálj meg kisebb adagokat enni gyakrabban, és minden fogáshoz egyél valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt!

Ne rágódj rajta – vagy mégis? Kép forrása: polyvore.com

6/6 Ne rágódj rajta – vagy mégis?

Már kutatások is kimutatták, hogy a rágózás stimulálja az agyad, így ha egy meeting előtt úgy érzed, hogy majd' elalszol, akkor ezzel az apró trükkel könnyen felpörgetheted magad.

Az is segít, ha nem stresszeled magad azon, hogy még mennyi munkád van, hanem kikapcsolsz egy pár percre és lazítasz – hidd el, utána sokkal frissebben és összeszedettebben fogsz az előtted álló teendőkre nézni!