Hogyan látjuk mi nők magunkat és miként a férfiak?

Berényi Nóri
Írta: ,

Valld be magadnak, hogy sokszor jóval kritikusabb vagy magaddal szemben, mint kellene. Ez egy szintig jó, mert arra ösztönöz, hogy a legjobbat hozd ki magadból, viszont egy határon túl már egészségtelen. Jön a koplalás, a plasztika, a póthaj, no meg az önbizalomhiány. A legtöbb nő ezeket a szépészeti beavatkozásokat a pasik miatt csinálja, de tényleg tudjuk, hogy mi tetszik igazán nekik, vagy csak azt hisszük?

Nők, női szemmel

A nők imádják kritizálni magukat és nőtársaikat is, ezért küzdenek sokan önbizalomhiánnyal. Viszont, ha te önmagaddal rendben vagy, akkor ezek a külső támadások nem hatnak rád.

Ezért kell megerősítened az önbizalmadat és látni azt a csodás nőt a tükörben, aki valójában vagy. Persze ezt könnyű mondani… annál nehezebb így látni magad nap, mint nap. De tulajdonképpen mit nem szeretsz magadon? Túl nagy az orrod, nem látszódik mind a hat kocka a hasadon, vagy éppen nincs földig érő, aranyló hajad? És akkor mi van?

Kaptál ezek helyett viszont rengeteg más jó tulajdonságot és nagyon rossz úton jársz, ha ezeket figyelmen kívül hagyva, csak a negatívumokra koncentrálsz.

Nők, férfi szemmel Kép forrása: stylishwife.com

És akkor most vegyünk fel egy másik szemüveget, de ne olyan kritikusat, mint a tiéd, hanem olyat, ami jobban tükrözi a realitást. Ugyanis a férfiaknak teljesen másra van szükségük, mint ahogyan azt mi elgondoljuk.

Amerikában rengeteg kutatás zajlik ezzel kapcsolatban jelenleg is, ami azt bizonyítja, hogy nem csak, hogy jobban szeretik a természetes szépséget, de egyenesen taszítják őket a túlságosan mű dolgok. Két csoportra osztották a kutatásban résztvevő nőket és férfiakat, akiknek a feladatuk ugyan az volt. Összerakni az általuk tökéletesnek vélt nőt.

Sejtheted, hogy az eredmény mennyire különbözött. A nők készítettek egy modern Barbie babát, a pasik pedig egy ízig-vérig igazi nőt, aki persze sokkal kerekebbre sikeredett, mint a csajok modellje.