Hogyan kezeld jól a változást?

Stumpf Bea
Írta: ,

Egy dolog örök, a változás maga – szokták mondani, és mennyire igaz, hiszen minden folyamatos mozgásban van körülöttünk, és mi is folyamatosan változunk. A változás eközben izgalmas és jó dolog – persze csak akkor, ha te indítod el, azonban ha váratlanul ér, akkor könnyen meggyűlhet vele a bajod. Lássuk, mit tehetsz a jövőben annak érdekében, hogy jobban kezeld a változást.

Fogadd el Kép forrása: stealthelook.com.br

Amikor egy külső körülmény miatt változik meg körülötted valami, amire nincs ráhatásod, akkor egy dolgot tehetsz – elfogadod és gyorsan alkalmazkodsz a helyzethez.

Ha arra pazarlod az energiádat, hogy bosszankodsz valamin, amit nem tudsz megváltoztatni, vagy csak küzdesz az elemekkel, akkor nem jutsz előrébb, sőt, még a hangulatod is borúsabb lesz.

Tipp: Sose felejtsd el, hogy mindig van választásod abban, hogy hogyan kezelsz egy helyzetet!

Alkalmazkodj Kép forrása: twitter.com

Ha tudod, hogy körülötted minden változik, akkor a legjobb, ha felkészülsz rá, így sosem érhet a dolog teljesen váratlanul. Azt persze nem fogod tudni, hogy pontosan mi változik és annak milyen hatása lesz, de mivel számítasz rá, így rugalmasabban is kezeled majd.

Tipp: Gyakorold azzal a változáskezelést, hogy minden nap kipróbálsz valami nem megszokott dolgot. Figyeld meg, hogy egy kis idő után sokkal komfortosabbnak érzed majd az újdonságokat!