Hogyan készülj a karácsonyra, ha előre rettegsz tőle?

Sándor Alexandra
Írta: ,

Görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő ünnepekre gondolsz? Már az internetezésből is eleged van, mert csak úgy ömlenek rád a készülődéssel kapcsolatos információk? Tegyél rendet a lelkedben, és tanuld meg kezelni a helyzetet!

Hagyj magadnak időt az egyedüllétre!

A társasági ünnepléssel zsúfolt napok ellenérzést kelthetnek benned, ha befelé forduló típus vagy, esetleg éppen olyan időszakon mész keresztül, amikor többre értékeled az egyedüllétet.

Pedig nem kell rémeket látnod, hiszen a programodról te magad döntesz.

A hozzád közelállóknak meg kell érteniük az igényedet, és senki sem formálhat jogot arra, hogy helyetted ossza be az idődet.

Bármikor simán megoldhatod, hogy magadra maradj néhány órára, s elmerülj az érzéseidben, a gondolataidban, vagy valamilyen relaxációs-meditációs formában.

Ha előre készítesz egy tervet, elkerülheted, hogy a nap minden órájára elígérkezz.

Készülj a kényes helyzetekre!

A karácsony azt jelenti, hogy a hétköznapokon megszokottnál sokkal több időt fogsz a családoddal tölteni.

Minél több ember társaságáról van szó, annál valószínűbb, hogy lesz valaki, akivel nehezebben érteted meg magad.

Mivel a rokonait nyilván senki sem válogathatja meg, a legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy lélekben eleve felkészülsz a szituációkra, s elhatározod, miként fogsz reagálni rájuk.

A nagynéni például, aki folyton ugrat a szingliséged vagy épp a neki nem tetsző párkapcsolatod miatt, könnyedén leszerelhető témaváltással, végszükség esetén pedig faképnél hagyással…