Hogyan hozd felszínre a benned rejlő Istennőt? Nekem így sikerült elérnem

Horváth Petra
Írta: ,
Hogyan hozd felszínre a benned rejlő Istennőt? Nekem így sikerült elérnem

Mikor volt olyan utoljára, hogy belenéztél a tükörbe, és magabiztosságot, elégedettséget éreztél? Egy módszernek köszönhetően velem az utóbbi időben egyre többször esik meg. No persze nem azért, mert sikerült elérnem a vágyott alakot, vagy mert éppen aznap jól áll a frizurám. Sokkal inkább a hozzáállásomnak köszönhető, annak, hogy képes vagyok szeretettel tekinteni magamra, és elhinni, hogy egy Istennő rejlik bennem, aki egyedi, és a hibáival együtt úgy van jól, ahogy. Hogyan sikerült mindezt elérnem?

Nos, nem egy csodamódszert fogok bemutatni, ami egy varázsütésre önbizalommal tölt fel! Sokkal inkább egy olyan tudatállapotot, ami rengeteg gyakorlást és még annál is több kitartást igényel! Választási lehetőséget adok a kezedbe, ahogyan egy kedves coach is tette velem, mikor a könyvét elküldte nekem.

Talán ismerős lehet számodra Kollár Anna neve, hiszen már más írásomban is megemlítettem őt. Először tavaly decemberben bukkantam rá, mikor az aktuális könyv kívánságlistámat állítottam össze. Sorsszerű találkozás volt, hiszen pontosan akkoriban kezdtem a magabiztosság tudatos alkalmazásával kísérletezni, melyhez sok pluszt kaptam az írásaiból. Nem mondom, hogy nem kellett pár pozitív impulzus, mely elindított az önbizalom felé vezető úton, azonban úgy gondolom, mindenkivel történnek jó dolgok, csupán nem mindig érzékeljük őket, ha csukott szemmel – vagy inkább szívvel – járunk.

Amikor képes vagy felszínre hozni a benned rejlő igazi nőt – mert bizony ott lapul, ha hiszed, ha nem –, az élet minden területe más perspektívát kap. Azzal, hogy tudatosan gyakorlod a magabiztosságot, lényegében magadhoz vonzod a jó dolgokat, így egy idő után már magát indukálja az egész folyamat. Hiszen minél több visszaigazolást kapsz az élettől, annál inkább elhiszed, ami tény, hogy egy fantasztikus nő vagy!

Kép forrása: instagram

Első lépések

A legfontosabb tényező, mely szükséges a tudatos magabiztosság eléréséhez, hogy elkezdj nyitott szemmel járni! Próbáld meg észrevenni a legapróbb pozitív dolgokat is a mindennapjaidba, és kevésbé tragikusan megélni a rosszakat. Mert azok is vannak, mindig is lesznek, de kizárólag a saját hozzáállásunkon múlik, hogy miként hatnak ránk.

Mikor elérsz arra a szintre, hogy képes leszel örülni a jónak, történjen az bármilyen formában, akkor elkezded majd érezni a magabiztosság csíráját, ami alig várja, hogy kiteljesedhessen! Ekkor következik a második lépés, mikor beiktatod a napi rutinodba az önbizalom mantrázását. Ezt többféle módon is megvalósíthatod, a számodra legoptimálisabb verzióban!

Megállhatsz a tükör előtt minden reggel pár percre, és elkezdheted felsorolni azokat a belső és külső tulajdonságaidat, amiket szeretsz magadba, mint a türelmed, leleményességed, ajkaid, feneked, melled, ujjaid, kreativitásod, intelligenciád, tehát bármi. A legjobb, ha ezeket hangosan ki is mondod, de az is nagy előrelépés lehet, ha eleinte csak magadban ismételgeted őket.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba