Hogyan érd el, hogy felfigyeljenek rád az emberek?

Írta: ,

Első kérdés: miért szeretnéd, hogy felfigyeljenek rád az emberek? Talán azért, mert szürke kisegérnek érzed magad, vágysz a figyelemre, amit soha nem kaptál meg? Talán az egyik barátnőd túlragyog téged? Más-más okok, de a cél egyezik. Vágysz arra, hogy végre te legyél az, akire felfigyelnek.

1/5 Merj más lenni = önbizalom

Általában az olyan emberekre kapjuk fel a fejünket, akik korántsem mondhatók átlagosnak, sőt egyes helyzetekben igencsak megbotránkoztatóan viselkednek. Hogy miért?

Titkon mind vágyunk arra, hogy önmagunk lehessünk minden helyzetben és, hogy ránk figyeljen mindenki. Ehhez azonban bátorság kell, amihez pedig önbizalom. A kettő nincs egymás nélkül. Az önmagában kevés, ha te tudod, hogy milyen fantasztikus személyiséged van, ha másoknak nem mutatod meg.

Félsz attól, hogy kinevetnek, bolondnak titulálnak? Akkor bele se kezdj, mert ezek mind meg fognak történni akkor, ha önmagadat adod és mered vállalni azt, aki vagy. Viszont ez a kulcs ahhoz, hogy az emberek elkezdjenek más szemmel nézni rád.

Mi a mozgatórugó? Kép forrása: stylelovely.com

2/5 Mi a mozgatórugó?

Remek példa erre az esetre a munkahelyi élet. Adott egy elnyomott ember, akinek lehet, hogy remek ötletei vannak, viszont képtelen érvényesíteni az akaratát, mert beskatulyázták az elnyomott szerepbe.

Ilyenkor nincs más választás, lépni kell és rögtön cselekedni. Kiugrani a komfortzónából a bizonytalanba és többet vissza se menni oda.

Az első, amit tudatosítanod kell magadban, hogy hibás döntés nem létezik, mint, ahogy hibás vélemény sem. Bátran szólalj fel még akkor is, ha úgy érzed, hogy senki nem fog veled egyetérteni.

Azt viszont már most könyvelheted, hogy elismerik majd a bátorságodat és azt, hogy felvállalod a véleményedet.

Akik próbálnak elnyomni… Kép forrása: romainpivetal.tumblr.com

3/5 Akik próbálnak elnyomni…

Valójában ők a leggyengébb emberek és pont azért kell valaki, akit elnyomhatnak, hogy saját kudarcukat ne érzékeljék annyira.

Egy terrorizáló embernél nincs rosszabb és csak úgy védekezhetsz ellene, ha kiállsz magadért. Ez persze rengeteg nem kívánatos konfliktust fog szülni, de legalább önmagadnak bizonyítod, hogy mennyire erős vagy.

Nem kell mindenkinek megfelelned, mert akkor soha nem tűnhetsz ki a tömegből, mindig csak egy leszel a sok közül, aki kevés megbecsülésben részesül.

A stílusodban Kép forrása: fashionfav.com

4/5 A stílusodban

Is legyél újító. Akkor figyelnek majd fel rád leginkább, mikor már teljes mértékig önmagad leszel.

Ez azt jelenti, hogy testileg és lelkileg is rendben vagy. Rendelkezel kellő önbizalommal és tudod, hogy a külsőddel is elégedett vagy.

Felveszed azokat a ruhákat, melyek a személyiségedet tükrözik és azzal sincs bajod, ha esetleg többen rácsodálkoznak a szettedre az utcán. Végtére is ez volt a cél, nem?

Sajnos hazánkban már egy rövidebb szoknyára, vagy egy díszesebb kabátra is meglepő pillantásokat tesznek az emberek, ugyanis nem jellemző, hogy olyan sokan mernének kilógni a sorból. Inkább megveszik a tömegcikkeket, ami komfortos bár, de semmi több.

Legyen véleményed! Kép forrása: blog.styleestate.com

5/5 Legyen véleményed!

Még akkor is, ha igaziból nincs. De tényleg, olvass, beszélgess sokat emberekkel és legyen mindenről egy hozzávetőleges véleményed és merd is kimondani. Hülyének néznek majd? Igen, lehet, de legalább tudják, hogy mindenhez hozzá tudsz szólni.

Szokták mondani, hogy „jobban tetted volna, ha csendben maradsz”, de ez nem mindig célravezető, sőt, ez inkább a kényelmesebb megoldás.

Ne félj, ha valamire nem tudod a választ, mert nem ez a lényeg, csak az, hogy merj megszólalni önmagadért és meglátod hip-hop észrevesznek majd az emberek körülötted.