Hogyan érd el, hogy felfigyeljenek rád az emberek?

Berényi Nóri
Írta: ,
Hogyan érd el, hogy felfigyeljenek rád az emberek?

Kép forrása: nilswey/depositphotos.com

Első kérdés: miért szeretnéd, hogy felfigyeljenek rád az emberek? Talán azért, mert szürke kisegérnek érzed magad, vágysz a figyelemre, amit soha nem kaptál meg? Talán az egyik barátnőd túlragyog téged? Más-más okok, de a cél egyezik. Vágysz arra, hogy végre te legyél az, akire felfigyelnek.

Általában az olyan emberekre kapjuk fel a fejünket, akik korántsem mondhatók átlagosnak, sőt egyes helyzetekben igencsak megbotránkoztatóan viselkednek. Hogy miért?

Titkon mind vágyunk arra, hogy önmagunk lehessünk minden helyzetben és, hogy ránk figyeljen mindenki. Ehhez azonban bátorság kell, amihez pedig önbizalom. A kettő nincs egymás nélkül. Az önmagában kevés, ha te tudod, hogy milyen fantasztikus személyiséged van, ha másoknak nem mutatod meg.

Félsz attól, hogy kinevetnek, bolondnak titulálnak? Akkor bele se kezdj, mert ezek mind meg fognak történni akkor, ha önmagadat adod és mered vállalni azt, aki vagy. Viszont ez a kulcs ahhoz, hogy az emberek elkezdjenek más szemmel nézni rád.

Mi a mozgatórugó? Kép forrása: stylelovely.com

Remek példa erre az esetre a munkahelyi élet. Adott egy elnyomott ember, akinek lehet, hogy remek ötletei vannak, viszont képtelen érvényesíteni az akaratát, mert beskatulyázták az elnyomott szerepbe.

Ilyenkor nincs más választás, lépni kell és rögtön cselekedni. Kiugrani a komfortzónából a bizonytalanba és többet vissza se menni oda.

Az első, amit tudatosítanod kell magadban, hogy hibás döntés nem létezik, mint, ahogy hibás vélemény sem. Bátran szólalj fel még akkor is, ha úgy érzed, hogy senki nem fog veled egyetérteni.

Azt viszont már most könyvelheted, hogy elismerik majd a bátorságodat és azt, hogy felvállalod a véleményedet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba