5 gyönyörű popdíva, aki felvállalta mentális betegségét

Szőke Angéla
Írta: ,
5 gyönyörű popdíva, aki felvállalta mentális betegségét

A mentális betegségek senkit nem kímélnek, legyen az ember akármilyen szép, fiatal, sikeres vagy gazdag. Sokan szégyellik betegségüket, ezért nem beszélnek róla és nem is kezeltetik. Többek között ezért is dicséretes és hasznos, ha egy celebritás vállalja fel, hogy pszichológiai problémákkal küzd. A sztárok sokak szemében hibátlan teremtmények, akik tökéletes életet élnek, tehát ha nyíltan beszélnek az állapotukról, pozitív hatással vannak arra, hogy a mentális betegségek stigmatizálása csökkenjen. Az alábbi öt tehetséges sztár nem félt beszélni a küzdelmeiről.

A Kaliforniai álom című filmért Oscar-díjat nyert színésznő egy magazinnak beszélt arról, hogy kiskorában pánikrohamok gyötörték.

„Hétéves voltam, amikor a barátnőméknél rámtört egy pánikroham és kimondhatatlan rettegés lett úrrá rajtam. Meg voltam győződve, hogy a ház lángokban áll és mind meg fogunk halni. Pedig csak ültem a szőnyegen a barátnőm szobájában és természetesen semmi ilyen nem történt, én mégis pánikoltam.”

Emma azóta sikeresen leküzdötte pánikrohamait, ami azért is biztató, mert sokan kilátástalannak látják a harcot a mentális betegségekkel szemben.

Az ikonikus popdíva tavaly sikert sikerre halmozott Csillag születik című filmjével, amiben színésznőként is bizonyított.

A Stefani Germanotta néven született művész azonban nemcsak az LGBTQ közösség jogaiért áll ki, hanem nyíltan beszélt arról is, hogy amikor 19 éves volt, egy nála 20 évvel idősebb férfi megerőszakolta.

Az eset óta poszttraumás stressz szindrómában szenved és elmondta, hogy a PTSD következtében a mai napig akut pánik- és asztmás rohamai vannak, illetve többször gondolt öngyilkosságra.

Egy díjátadón is felhívta a figyelmet a mentális betegségekre és az édesanyja által vezetett „Born this way” alapítványt is ezért hozta létre.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra