Hibák, amiket mindannyian elkövettünk a 20-as éveinkben - észrevétlenül

Kerekes Vivien
Írta: ,

A húszas éveink alatt rengeteg új élményt tapasztalunk meg, és olyan szituációkban kell helyt állnunk, amilyenekkel addig nem találkoztunk. Az egyetemi évek, az első munkahelyek és párkapcsolatok pedig tökéletes terepként szolgálnak erre; és arra is, hogy elkövessünk rengeteg hibát. Az alábbiakat például mindannyian átéltük már - legtöbbször észrevétlenül, és csak utólag jöttünk rá, mit is csináltunk valójában.

Egészségtelen függőségek Kép forrása: vogue.com

A húszas éveinkben akadnak függőségeink, amelyek az egészségestől messze állnak. Ne érts félre, nem kábítószerekre vagy alkoholra gondolok, hanem egészen másra (igaz, sajnos utóbbi kettő sem ritka).

Hajlamosak vagyunk ebben a korban rákattanni különös diétákra, csak hogy jó alakunk legyen a nyárra, és nem foglalkozni a következményekkel.

Megszállottként viselkedünk egy olyan expasi iránt, aki már rég nem akar tőlünk semmit, de mi még titokban napi szinten figyeljük a Facebook üzenőfalát.

Észre sem vesszük, milyen megterhelő dolgokat teszünk, míg el nem jutunk addig, hogy sikerült továbblépnünk rajtuk.

Minél fiatalabbak vagyunk, annál nehezebben tudjuk kiismerni a minket körülvevő embereket.

Az egyetemi évek alatt pedig könnyen előfordulhat, hogy olyan társaságba kerülünk, ami nem tesz jót nekünk.

Esetleg olyanokkal kötünk barátságot, akik valójában nem örülnek a sikereinknek, és féltékeny megjegyzéseket tesznek, ha jól sikerül egy randi, vagy átmegyünk egy vizsgán.

De mégis belemegyünk ezekbe a kapcsolatokba, mert nem ismerjük még a működésüket, és nem tudjuk, hogy valójában ezzel saját magunknak ártunk.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv