Hiábavaló szószaporítás? 6 örök téma, amiről szívesen csacsognak a nők

Hiábavaló szószaporítás? 6 örök téma, amiről szívesen csacsognak a nők

Címlap / Életmód / Lélek / Hiábavaló szószaporítás? 6 örök téma, amiről szívesen csacsognak a nők

A férfiakban időről időre megérlelődik a kérdés: miről beszélgetnek a nők, akár órák hosszan? Mivel a férfiak nem szeretnek, akarnak, tudnak hosszasan, részletekre kiterjedően kivesézni témákat, többnyire úgy gondolják, hogy az órákig tartó beszélgetés valójában szószaporítás, aminek tartalma sekélyes, bő lére van eresztve. Tehát felesleges.

Ami mindig szóba kerül

A falkába verődött kismamák, anyukák körében az első húsz perc után szóba kerül a gyerek, a születés. A szülés a legnagyobb élmény, így ez a téma szinte örök. Részletezése és a beszélgetésből erre szánt idő mennyisége nagyban függ attól, hogy a szülés időpontja milyen közeli a jelen beszélgetés időszámításához mérve.

A szülés élményének megosztása a már szült nők társaságába való asszimilálódást segíti elő úgy, hogy az asszimilálódás mellett lehetőség van a különbözőségre is, hiszen minden szülés, minden élmény más. Ez a téma semmiképp nem hiábavaló, csak tudni kell, hogy mikor és hol hozzuk szóba.

Gyereksztorik

Ez a kiapadhatatlan téma. Az, hogy milyen felhanggal beszél egy nő a gyereknevelésről a napi találkozások során, hűen tükrözi fő személyiség jegyeit, az élethez való viszonyát. Van, aki önigazolást keres, felelősségteljes gondként éli meg és meséli el a történeteket. Ő hozza az új, divatos gyereknevelési, gondozási híreket a játszótérre. Van, aki mindenen csak röhög, jelmondata az, hogy ő is felnőtt valahogy.

Történetei a vicces babatörténetektől az intim sztorikig terjednek, a lényeg, hogy mosolyfakasztó legyen. Van olyan is, aki saját fájdalmától, folyamatos válságaitól nem látja saját gyerekét sem. Történetei ,,never ending story”-k. Számos „típus” létezik, érdemes tudatosan odafigyelni, így jobb emberismerők leszünk. Tehát ez a téma is fontos.

Betegségek

A nő egyik alapműködése a gondoskodás. Ennek egyik pillére az ápolás, melynek sikeres műveléséhez hozzá tartozik a betegségek viszonylagos ismerete. Ez a téma főleg a gyerekes nőknél folyamatosan aktuális. Innen már csak egy apró bakugrás a ,,betegségekről való okoskodás” műfaja.

Ez a téma azért hat komolytalanul egy átlag nő szájából, mert – szükségszerűen – nem rendelkezik alapos élettani ismeretekkel, hallomásból tanulják egymástól a dolgokat.

Sajnos sok ember még az alapvető elsősegély ismeretekkel sem rendelkezik. Amennyiben ez a téma alapos utánajárással párosul, és nem engedünk belső kényszerünknek, a találgatásnak, semmiképp sem felesleges.

Hiábavaló szószaporítás? 6 örök téma, amiről szívesen csacsognak a nők

Okksyx/depositphotos.com

Divat és szépségápolás

Felesleges szószaporításnak tűnik, ám nem az. A nők folyamatosan rivalizálnak egymással, akár beismerik, akár nem. Ez magában hordozza a folyamatos fejlődés lehetőségét. Tehát, amikor egy nő folyamatosan tájékozott – és nem veti el a sulykot – divat és szépségápolás terén, abból egy férfi csak profitálhat.

Az ilyen témákat kedvelő nő folyamatosan képes megújulni külsőleg, ami jót tesz a kapcsolatnak, házasságnak. Akármennyire is tiltakozik például egy férfi a szemfesték vagy műköröm ellen, igenis büszkeséggel tölti el az, ha elismerő pillantásokat, visszajelzéseket kap párjával kapcsolatban.

Asztrológia

Az asztrológia a sors elemezgetése szintén egy női alapfunkció, akkor is, ha nem nagyon hisz benne. A nő a család érzelmi családfője, irányítója, akár tetszik, akár nem, és a nő igenis az érzelmekhez jobban ért, jobban ,,kufárkodik” velük. Folyamatosan elemzi kapcsolatait, legyen az baráti, családi, bármilyen.

Tudja azt, hogy az élethez nem csak kenyér kell, hanem érzelem is. Az asztrológia, horoszkóp gyakorlatilag a pszichológia primitív, fapados változata. Akkor parttalan erről a témáról bővebben beszélni, ha ez határozza meg a nő ezáltal a család életét, a nő vakon és feltétel nélkül hisz benne, vagy akkor, ha nem megfelelő helyről szerzi az információkat.

A férfiak

A legnagyobb félelme a férfiaknak az, hogy kibeszélik őket, gyengeségeiket egymás között a nők, ami által nevetségessé, sebezhetővé válnak. Felesleges túlanalizálni, megalázni egy férfit, ugyanis valami miatt egyszer őt választottuk párnak, így ez ránk vet rossz fényt, nem a – szükségszerűen nem tökéletes – férfira. Vannak olyan helyzetek a párkapcsolatban, amivel egy nő nem nagyon tud mit kezdeni, viszont, hogy megfelelő minőségben haladjon tovább az élet, muszáj vele valamit kezdeni. Tehát, férfiakról beszélgetni igenis kell, de nem mindegy, hogy mit, hogyan, hol és kinek.

A női témák igenis fontosak. Nem maga a téma, hanem a beszélgetés minősége határozza meg, hogy hasznos vagy haszontalan időtöltés lesz-e végül. A témában való felkészültség, a beszélgetés oka és szándéka, a tanulási folyamat a fontos.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!