Hétköznapi dolgok, amiktől kevésbé tűnsz szerethetőnek – változtass rajtuk!

Írta: ,

Hétköznapi „hibák”, amiket mindannyian elkövetünk, ki többször, ki kevesebbszer. De mik is ezek pontosan, és miért kell rajtuk változtatnunk? Cikkünkből most kiderül!

Ha lemondod a programokat Kép forrása: tumblr.com, lesfemmes

1/6 Ha lemondod a programokat

Bizony, ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akik rendszeresen az utolsó pillanatban mondják le a programokat, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen. Sajnos, ha túl sokszor játszod ezt el, akkor egy idő után ellenszenvessé is válhatsz az ismerőseid számára. Egyszóval, ha elígérkezel valahova, akkor gondold át, hogy tényleg el tudsz-e menni és ha mégsem, akkor legalább egy nappal előtte tedd meg, hogy lemondod a találkozót.

Legyen az egy mozi a barátnőkkel, vagy egy családi összejövetel, inkább próbálj meg ott lenni, mert mások bizony számítanak rád... Vagy legalább add meg nekik a lehetőséget, hogy elhívjanak mást helyetted, ha tényleg nem tudod megoldani a dolgot.

Ha folyton panaszkodsz Kép forrása: oraclefox.com

2/6 Ha folyton panaszkodsz

Negatív emberekkel senki sem szereti körülvenni magát, ezért te se lepődj meg, ha kevesebb programra hívnak meg az ismerőseid, mint régebben. Ugyanis, ha te is folyton csak a problémáidról beszélsz, vagy mindent és mindenkit kritizálsz magad körül, az egy idő után másokban is negatív érzéseket generál irántad.

Ezt te valószínűleg kevésbé érzékelheted, hiszen számodra talán természetes a panaszkodás, de ha most magadra ismertél, akkor próbálj meg ezen változtatni.

Néhány apró bókkal és kedves megnyilvánulással nagyon hamar visszarázódhatsz a régi kerékvágásba és a régi baráti körbe is.

Ha túl rideg vagy Kép forrása: fashiongonerogue.com

3/6 Ha túl rideg vagy

Manapság, amikor a megcsalások és a bizalmatlanság korszakát éljük, nyilvánvaló, hogy mindenki egy keményebb oldalát mutatja, hogy kevesebbszer sérüljön érzelmileg.

Ha azonban ez a keménység átfordul egy olyan attitűdbe, amitől mindenki tart, az sem neked, sem pedig a környezetednek nem lesz jó.

Teljesen normális dolog, ha nem mutatod ki mindig, minden körülmény között az érzéseidet, de ne játssz jégkirálynőt sem, mert ha túlzásba viszed, akkor az emberek inkább félni fognak tőled, mintsem kedvelni.

Ha nem figyelsz másokra Kép forrása: topit.me

4/6 Ha nem figyelsz másokra

Mindenkinek a saját élete, a saját problémája a legfontosabb, ezt megértjük. De mindezek mellett nagyon fontos, hogy kellő figyelmet biztosíts a hozzád közel állók számára!

Ha visszagondolsz az utóbbi időszakra és úgy látod, hogy folyton csak a te dolgaidról beszéltetek, akkor próbáld ezt meg kompenzálni a jövőben!

Azok az emberek, akik kevésbé, vagy egyáltalán nem figyelnek másokra, sokkal nagyobb valószínűséggel veszítik el a barátaikat, mint azok, akik folyamatosan, kölcsönösen foglalkoznak az emberi kapcsolataikkal.

Ugye, hogy megéri kicsit más bajával is törődni?

Ha kérkedő vagy Kép forrása: whitleypollet.com

5/6 Ha kérkedő vagy

Ha kellő önbizalommal rendelkezel, az szuper dolog, sőt a mai világban elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogulj, de sokan az önbizalmat sajnos összekeverik a nagyképűséggel és a kérkedéssel.

Egyszóval, ha gyakran teszed szóvá, hogy neked milyen jól megy anyagilag, vagy milyen boldog az életed, azzal könnyen ellenszenvet válthatsz ki, ráadásul köze sincs az önbizalomhoz.

Csodás dolog, ha büszke vagy arra, amid van, de ne beszélj erről túl sokszor másoknak, mert nem biztos, hogy te jössz ki jól a szituációból, hiszen az emberek nehezen azonosulnak az ilyen dolgokkal.

6/6 Ha pletykálsz

Tudom, tudom... Mindannyiunkkal előfordul. Azonban ha ezt nagy társaságban teszed, könnyen kialakulhat rólad egy negatív kép. Mi azt tanácsoljuk, hogy ezt a rossz szokást először is próbáld meg levetkőzni, de ha valamit nem tudsz szó nélkül hagyni, akkor azt inkább csak a barátnődnek meséld el, akiben megbízol. Ahogy te sem szereted, ha (rólad) pletykálnak, úgy más sem, hidd el. Pont ezért nem szerencsés, ha te leszel a „pletyis csajszi”, mert senki sem fog benned megbízni és ezáltal nem lesznek szívesen a társaságodban sem.

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy az én környezetemben is volt ilyen „barátnő”, de azóta jobban érzem magam, amióta nem tud sem rólam, sem a magánéletemről semmit. Jobb nem beleesni ebbe a hibába...