Hétköznapi dolgok, amiktől kevésbé tűnsz szerethetőnek – változtass rajtuk!

Dienes Petra
Írta: ,

Hétköznapi „hibák”, amiket mindannyian elkövetünk, ki többször, ki kevesebbszer. De mik is ezek pontosan, és miért kell rajtuk változtatnunk? Cikkünkből most kiderül!

Ha lemondod a programokat Kép forrása: tumblr.com, lesfemmes

Bizony, ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akik rendszeresen az utolsó pillanatban mondják le a programokat, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen. Sajnos, ha túl sokszor játszod ezt el, akkor egy idő után ellenszenvessé is válhatsz az ismerőseid számára. Egyszóval, ha elígérkezel valahova, akkor gondold át, hogy tényleg el tudsz-e menni és ha mégsem, akkor legalább egy nappal előtte tedd meg, hogy lemondod a találkozót.

Legyen az egy mozi a barátnőkkel, vagy egy családi összejövetel, inkább próbálj meg ott lenni, mert mások bizony számítanak rád... Vagy legalább add meg nekik a lehetőséget, hogy elhívjanak mást helyetted, ha tényleg nem tudod megoldani a dolgot.

Ha folyton panaszkodsz Kép forrása: oraclefox.com

Negatív emberekkel senki sem szereti körülvenni magát, ezért te se lepődj meg, ha kevesebb programra hívnak meg az ismerőseid, mint régebben. Ugyanis, ha te is folyton csak a problémáidról beszélsz, vagy mindent és mindenkit kritizálsz magad körül, az egy idő után másokban is negatív érzéseket generál irántad.

Ezt te valószínűleg kevésbé érzékelheted, hiszen számodra talán természetes a panaszkodás, de ha most magadra ismertél, akkor próbálj meg ezen változtatni.

Néhány apró bókkal és kedves megnyilvánulással nagyon hamar visszarázódhatsz a régi kerékvágásba és a régi baráti körbe is.