5 biztos jel, ami elárulja, ha valaki hazudni próbál neked

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
5 biztos jel, ami elárulja, ha valaki hazudni próbál neked

Vannak, akik csípőből képesek megállapítani azt, ha valaki hazudik nekik, legtöbbünk azonban nem ilyen tehetséges. Mindenki másképp képes leplezni a hazugságot, de vannak olyan univerzális jelek, amik általában mindenkire jellemzőek – ha a pasid, barátnőd, tesód vagy bárki, aki kicsit gyanús, a következő 5 tünetből legalább kettőt produkál, mindenképpen gondolkozz el rajta, hogy higgy-e neki!

Gyorsan mozgatja a fejét Kép forrása: english-wedding.com

Ha nekiszögezed a kérdést, gyorsan oldalra fordítja a fejét, vagy alig láthatóan bólint egy kicsit? Ez egy ösztönös reakció arra, hogy olyat hall, amire nem igazán szeretne válaszolni.

A mozdulat általában olyankor jelentkezik, amikor a kérdés már elhangzott, és válaszolnia kellene, és a legkevésbé sem tudatos – ne keverd össze azzal, ha valaki mondjuk oldalra dönti a fejét, és így figyel rád.

A hazug ember nem akarja mozgatni a nyakát, csak reflexszerűen érkezik számára az inger, ráadásul alig észrevehetően.

Megismétli, amit kérdeztél Kép forrása: thelanecreativestudio.com

Vagy esetleg azt is, amit már egyszer elmondott. Ezt azért csinálja, mert az ismétléssel megerősíti benned, hogy igazat mond, és kicsit saját magát is győzködi, hogy könnyebben menjen a hazugság.

Sokkal egyszerűbb ugyanis füllenteni, ha egy idő után te is valamennyire elhiszed, hogy igazat mondasz – akkor már az arcmimikád és a tested sem árul el annyira, hiszen meggyőzted magadat egy alternatív valóságról. Az ismétléssel ezen kívül időt is nyernek arra, hogy valami épkézláb, hihető hazugságot találjanak ki maguknak.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!