5 biztos jel, ami elárulja, ha valaki hazudik neked

Nagy Niki
Írta: ,
5 biztos jel, ami elárulja, ha valaki hazudik neked

Vannak, akik csípőből képesek megállapítani azt, ha valaki hazudik nekik, legtöbbünk azonban nem ilyen tehetséges. Mindenki másképp képes leplezni a hazugságot, de vannak olyan univerzális jelek, amik általában mindenkire jellemzőek – ha a pasid, barátnőd, tesód vagy bárki, aki kicsit gyanús, a következő 5 tünetből legalább kettőt produkál, mindenképpen gondolkozz el rajta, hogy higgy-e neki!

Megismétli, amit kérdeztél Kép forrása: thelanecreativestudio.com

Vagy esetleg azt is, amit már egyszer elmondott. Ezt azért csinálja, mert az ismétléssel megerősíti benned, hogy igazat mond, és kicsit saját magát is győzködi, hogy könnyebben menjen a hazugság.

Sokkal egyszerűbb ugyanis füllenteni, ha egy idő után te is valamennyire elhiszed, hogy igazat mondasz – akkor már az arcmimikád és a tested sem árul el annyira, hiszen meggyőzted magadat egy alternatív valóságról. Az ismétléssel ezen kívül időt is nyernek arra, hogy valami épkézláb, hihető hazugságot találjanak ki maguknak.

Gyorsan mozgatja a fejét Kép forrása: english-wedding.com

Ha nekiszögezed a kérdést, gyorsan oldalra fordítja a fejét, vagy alig láthatóan bólint egy kicsit? Ez egy ösztönös reakció arra, hogy olyat hall, amire nem igazán szeretne válaszolni.

A mozdulat általában olyankor jelentkezik, amikor a kérdés már elhangzott, és válaszolnia kellene, és a legkevésbé sem tudatos – ne keverd össze azzal, ha valaki mondjuk oldalra dönti a fejét, és így figyel rád.

A hazug ember nem akarja mozgatni a nyakát, csak reflexszerűen érkezik számára az inger, ráadásul alig észrevehetően.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba