4 hasznos tanács, amit jó lett volna a 20-as éveidben hallani

Lakosi Alexa
Írta: ,
4 hasznos tanács, amit jó lett volna a 20-as éveidben hallani

Ha most, huszonévesen azt gondolod, hogy nehéz az életed, jobb, ha tudod: ez az az életszakasz, amiben a legtöbb emocionális hullámhegy és hullámvölgy van. A felnőtté érést belül is nehéz átvészelni, megélni, túlélni, plusz mérhetetlen mennyiségű feladat, életprogram, tervezni és tuningolni való van ilyenkor az életünkben, sokkal több, mint idősebb korban. Pályára állás, tanulás, szakítások, esetleg családalapítás, a szülőkkel való megküzdés, harc a megélhetésért, otthonteremtés, a hitelek, és akár mindezek újratervezése, újrakezdése megy folyamatosan, ráadásul egyszerre. Közben pedig szeretnénk élni, bulikra, koncertekre járni, könnyelműnek lenni, megőrülni egy pasiért, utazni, kitalálni saját magunkat szőröstül-bőröstül. Ez egy fantasztikus és egyben nehéz feladat – amit ezzel az 5 tanáccsal azért jelentősen megkönnyíthetsz magadnak.

Ne gondold, hogy az elég jó elég. Nem elég! Kép forrása: gabbagabbagorg.tumblr.com

Ne alkudj meg, értékeld magad annyira, hogy elhidd, az átlagos, a semmilyen nem elég. Ha olyan életet akarsz, amilyet elképzeltél magadnak, ne elégedj meg az átlagossal sem megbecsülésben, sem munkakörben, sem kapcsolatban, sem barátságban, semmiben. Itt az egész világ, tele mindazzal, amit szeretnél. Nyújtsd ki érte a kezed, követeld ki magadnak, amit akarsz, mert magától nem adatik meg.

De tedd is bele magad rendesen! Dolgozz meg a kapcsolataidért, a pozícióért, a tudásért, az álmaidért, aztán elégedetten dőlhetsz hátra és élvezheted, amiért megdolgoztál. Megkapod, mert megérdemelted!

Megfelelő számú „Na és?” beépítése Kép forrása: gabbagabbagorg.tumblr.com

A leghétköznapibb apróságtól kezdve a legfajsúlyosabb problémákig mindenhol túltoljuk a megfelelési kényszert. Vegyél vissza belőle.

Ne akarj mindenkinek megfelelni! Nem lehetsz (teljesen) tökéletes. És a „mindenki” alatt értheted saját magadat is. Lehet, hogy te vagy az, akinek az elvárásaihoz alig tudsz felnőni, aki kíméletlenül ostorozva hajtod magad előre, akinek semmi sem elég jó, semmi sem tökéletes?

Nos, akkor legyen néha a válaszod a „Na és?”! Ne akarj tökéletes lenni. Legyél, aki vagy: Te. De abból a legeslegjobb, aki csak te tudsz lenni! Találd ki magad, és érezd jól magad a bőrödben, becsüld meg a jó tulajdonságaid, és légy hálás értük. Jutalmazd magad, hiszen ki érdemelné meg jobban nálad? Légy jó magadhoz. Megérdemled.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!