Hasonlítgatás? Állj le vele, segítünk, hogyan!

Stumpf Bea
Írta: ,

Talán néha te is beleesel abba a hibába, hogy hasonlítgatod magad a környezeteddel, és emiatt rossz érzésed van – azaz rombolod az önbecsülésed. Sajnos túl könnyű a munkádat, a magánéleted és a gardróbod tartalmát összehasonlítani egy Instagram accounttal vagy egy Facebook poszttal, de nyilván te is hallod, hogy itt valami sántít ebben az egyenletben. Mit is tehetsz ez ellen?

Fogadd el magad! Kép forrása: glamradar.com

Könnyű mondani, igaz?

Pedig fontos megtanulnod ezt az egyszerű szabályt, hiszen ha mindig elégedetlen vagy a testeddel, a karriereddel vagy a magánéleteddel, és emiatt folyton ostorozod magad, az nem visz előre, és egyáltalán nem motivál.

Persze az elismerés mindenkinek jól esik, de a legnagyobb varázs belül van – hidd el, ha egy kicsit odafigyelsz és nem feszülsz rá arra, hogy mindenkitől elismerést gyűjts, akkor maguktól is észreveszik majd, hogy ragyogsz.

Koncentrálj arra, amiben jó vagy! Kép forrása: topinspired.com

Az, hogy erősíted magadban azt, amiben tehetséges vagy, önmagában nem tesz nagyképű vagy önző emberré.

Ha az erősségeidre figyelsz oda, és azokra koncentrálsz, akkor jó úton jársz afelé, hogy boldog és önbizalommal teli legyél minden nap.

Eközben persze nem árt odafigyelni a gyengeségeidre is, folyamatosan képezni magad önfejlesztési vagy egyéb tréningtechnikákkal, esetleg egy coach segítségével, de semmiképp se hagyd, hogy a hiányosságaid folyamatosan elrontsák a kedved!