Hasonlítgatás? Állj le vele, segítünk, hogyan!

Írta: ,

Talán néha te is beleesel abba a hibába, hogy hasonlítgatod magad a környezeteddel, és emiatt rossz érzésed van – azaz rombolod az önbecsülésed. Sajnos túl könnyű a munkádat, a magánéleted és a gardróbod tartalmát összehasonlítani egy Instagram accounttal vagy egy Facebook poszttal, de nyilván te is hallod, hogy itt valami sántít ebben az egyenletben. Mit is tehetsz ez ellen?

Fogadd el magad! Kép forrása: glamradar.com

1/5 Fogadd el magad!

Könnyű mondani, igaz?

Pedig fontos megtanulnod ezt az egyszerű szabályt, hiszen ha mindig elégedetlen vagy a testeddel, a karriereddel vagy a magánéleteddel, és emiatt folyton ostorozod magad, az nem visz előre, és egyáltalán nem motivál.

Persze az elismerés mindenkinek jól esik, de a legnagyobb varázs belül van – hidd el, ha egy kicsit odafigyelsz és nem feszülsz rá arra, hogy mindenkitől elismerést gyűjts, akkor maguktól is észreveszik majd, hogy ragyogsz.

Koncentrálj arra, amiben jó vagy! Kép forrása: topinspired.com

2/5 Koncentrálj arra, amiben jó vagy!

Az, hogy erősíted magadban azt, amiben tehetséges vagy, önmagában nem tesz nagyképű vagy önző emberré.

Ha az erősségeidre figyelsz oda, és azokra koncentrálsz, akkor jó úton jársz afelé, hogy boldog és önbizalommal teli legyél minden nap.

Eközben persze nem árt odafigyelni a gyengeségeidre is, folyamatosan képezni magad önfejlesztési vagy egyéb tréningtechnikákkal, esetleg egy coach segítségével, de semmiképp se hagyd, hogy a hiányosságaid folyamatosan elrontsák a kedved!

A mércéd legyen saját magad! Kép forrása: wannabemagazine.com

3/5 A mércéd legyen saját magad!

A hasonlítgatás önmagában nem gond, főleg, ha magadat a tegnapi önmagaddal hasonlítod össze. Ugyanis ez az, aminek igazán van értelme, hiszen így látod, hogy mennyire fejlődsz és hova tartasz.

Fogadd el, hogy mindenkinek más az útja, más célok vezérlik, és neked arra kell koncentrálnod, ami előtted, és nem mások előtt van.

Magadnak állítsd fel mércéket, elveket és célokat, és ezek szerint éld az életed!

Légy hálás! Kép forrása: zsazsabellagio.tumblr.com

4/5 Légy hálás!

Azt nem tudod kontrollálni, hogy mi történik a környezetedben, de azt tudod befolyásolni, hogy hogyan reagálsz a téged érő ingerekre.

Ezért is fontos a pozitív hozzáállás, hiszen a saját hangulatodat képes lehetsz irányítani a téged érő eseményektől függetlenül is.

Ne ess abba a hibába, hogy mindig elégedetlenkedsz azzal, amit már elértél, hanem szánj néha egy kis időt arra is, hogy értékeled azt, ahol tartasz.

Vedd körül magad a megfelelő emberekkel! Kép forrása: weheartit.com

5/5 Vedd körül magad a megfelelő emberekkel!

Talán a legfontosabb tanács ez az utolsó, hiszen lehet, hogy nem is gondolod, de nagyon nagy hatással van rád az, ahogy a környezeted viselkedik.

Ha a megfelelő emberekkel veszed magad körbe, akkor nem fogod minden nap egy frusztráló versenyben érezni magad, ahol mindig jobbnak és szebbnek kell lenned a többieknél.

A pozitív hangulat a legfontosabb, úgyhogy szabadulj meg a negatív, folyton panaszkodó emberektől, vagy ha ez lehetetlen, akkor próbáld meg minél többször kizárni őket!