Ettől a három dologtól leszel tartósan boldog

Irimiás Alíz
Írta: ,
Ettől a három dologtól leszel tartósan boldog

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

A legtöbben azt gondolnánk, hogy a boldogságot akkor találjuk meg, ha megkapjuk, amit szeretnénk. Sokszor azonban bizonyos dolgok megszerzése csupán átmeneti örömet okoz, és egyáltalán nem hoz tartós boldogságot az életünkbe.

Azt is gondoljuk, hogy mivel a világot nem változtathatjuk meg, jobb, ha magunkra koncentrálunk, és ez jelenti a boldogsághoz vezető utat. A sztoikusok, a buddhisták, a hinduk gyakran vallanak ilyen nézeteket, mégsem gondolnánk, hogy ez jelenti a megoldást, ha a boldogságot keressük az életben. Ha csak magunkra koncentrálunk, és a világot kizárjuk, soha nem lehetünk boldogok.

Az emberek számára a boldogság azt is jelenti, hogy szabadon, kötöttségek nélkül élhetnek, holott – annak ellenére, hogy meggyőződésük, hogy ezt szeretnék – a korlátlan szabadságtól valójában nem leszünk boldogok.

Évekig kergetjük, aztán azt vesszük észre, hogy egy szempillantás alatt elmúlt az életünk, és elfelejtettünk boldogok lenni. A boldogság nem jön magától, senkinek nem hullik az ölébe, és nagyon könnyű elveszni a hétköznapok taposómalmában, rutinjában, döntéshelyzeteiben. Hogy ne kerülhess ebbe a csapdába, és ne mulaszd el a lehetőséget, amely előtted áll, íme néhány útmutató és bátorító gondolat, amellyel tehetsz a saját boldogságodért.

A legjobb módja a tartós boldogság megtalálásának

A boldogságot leginkább úgy írhatnánk körül, hogy valami olyasmi, ami belülről jön – ha megtalálod a kapcsolatot magad és mások között, magad és a munkád között, illetve magad és valami nagyobb dolog között. Ez olyan támaszt ad, amire szükséged van, ami értelmet és célt ad az életednek, és amitől jól érzed magad a bőrödben.

Jonathan Haidt, a New York Egyetem professzorának tanításai így szólnak:

1. Fejleszd a személyes kapcsolataidat!

Senki nem élhet teljes elszigeteltségben. Nem lehetünk boldogok társas kapcsolatok nélkül, mindannyiunknak szüksége van kötődésre. Ha szeretnéd a személyes kapcsolataidat fejleszteni, mutasd ki a háládat, és fejezd ki a köszönetedet másoknak.

Számos tanulmány alátámasztja, hogy a hála kimutatása megerősíti a kapcsolatainkat.

Az erős kapcsolat pedig nemcsak a romantikus kötődést jelenti az életünkben, hanem más baráti kapcsolatokat is olyanokkal, akikkel bizonyos dolgokat együtt csinálunk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!