Egyhetes harmónia kihívás karácsonyig – Apró dolgok a mindennapokban, hogy lélekkel teli legyen az ünnep

Marity Mira
Írta: ,

Egy hónap múlva ilyenkor már „túl leszünk" az ünnepen. Túl leszünk… Milyen csúnyán hangzik, mégis a legtöbb nő, akinek családja van vagy háztartást vezet, így érzi majd. Olyan, mintha elkerülhetetlen lenne az év végi káosz, a folyamatos idegeskedés, az egyre eszkalálódó stressz és a véget nem érő feladatok görcse. Legyen szó munkahelyi évzáró leltárról, iskolai félév közeledtéről vagy a karácsonyi készülődés végeláthatatlan intéznivalóiról, úgy tűnik, mintha soha nem lehetne időben rákészülni az ünnepre.

Mielőtt bedarál a decemberi stressz, és leamortizált ideg- és immunrendszerrel kidőlsz a fa alá szentestén, próbáld menteni a menthetőt. Ha csak egy heted van karácsonyig, onnantól kezdve minden nap pipálj ki egy tennivalót. Kösd össze a kellemest a hasznossal, mert ezek olyan feladatok, amelyek nem csak megkönnyítik a dolgodat, hanem örömmel is eltöltenek.

Ne törekedj a maximalizmusra, mert olyan nincs, hogy tökéletes karácsony – vagy ha van, valahol nagyon messze és elrejtve, egy havas hegyekkel övezett fenyőerdő mélyén, terméskő házban és tűzropogással a kandallóban, ahova nem ér el a mesterséges fény, és csak a Hold világítja meg a jégszemcsékkel bevont csillogó havat... 

Az ünnep előtti időszaknak arról kellene szólnia, hogy élvezzük a karácsonyvárás csodáját, átéljük a meghitt és ünnepélyes pillanatokat, lelassítsunk kicsit és a szeretteinkre figyeljünk

Lehetetlen vállalkozásnak tűnik? Íme, egy hétnapos karácsonyi kihívás, ami megcáfolja ezt!

1. nap

Szerezz be a család minden tagjának karácsonyi pólót vagy pulcsit, akár turkálóból. Mókás kiegészítőket is vehetsz, hajba valót, nyakkendőt vagy zoknit. Öltözzetek be délután az ünnepi szettbe, és készítsetek magatokról fényképeket. Kinyomtatva és bekeretezve örömteli ajándék a szülők, nagypapák és nagynénik számára.

Egyhetes harmónia kihívás karácsonyig – Apró dolgok a mindennapokban, hogy lélekkel teli legyen az ünnep

2. nap

Emlékszel még a közös éneklés örömére? Vásárolj vagy tölts le a netről karácsonyi karaoke zenét, és készíts egy saját válogatást belőlük a számítógépedre. Lehet, hogy mindenki picit meglepődik, ha az ünnepi vacsora után kollektív dalolásra szólítod fel a családtagjaidat. Biztosan felejthetetlen és megható pillanat lesz együtt énekelni a Mennyből az angyalt. A hangulat fokozására adj mindenki kezébe csillagszórót.

3. nap

Kora este rángasd el a szeretteidet a tévé vagy a laptop monitorja elől. Szervezz a számukra egy forró ital partit. Készíts forralt bort, puncsot vagy krampampulit. A gyerekeknek legyen fahéjas forró csoki, szilvás tea vagy alkoholmentes fűszeres glögg. A közös beszélgetés meleg fényű mécsesek és gyertyák mellett kellemes ráhangolódást garantál az ünnepre.

Egyhetes harmónia kihívás karácsonyig – Apró dolgok a mindennapokban, hogy lélekkel teli legyen az ünnep

4. nap

Vásárolj egy olyan meglepetést, aminek a dobozára az lesz ráírva, hogy „Mindenki ajándéka”. Legyen ez egy olyan szórakoztató társasjáték, ami akár az ünnep estéjén vidám perceket szerez a család minden tagjának a csomagok kibontása után. A Jenga, a Twister és a különböző Activity játékok a legmegfelelőbbek erre a célra.