5 rossz szokás, amit a harmincas éveidre ideje elhagynod - mert már „nem áll jól”

Szőke Angéla
Írta: ,

Tiniként azt hiszi az ember, hogy majd a húszas éveire megkomolyodik, huszonévesen pedig szépen eltolja az egész felnőtté válást harmincon túlra. Szüleink még fiatalon alapítottak családot, ma pedig már teljesen természetes, hogy 35 éves kor körül jön az első gyerek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy addig kellene várnunk azzal, hogy emberként tovább lépjünk és fejlődjünk. Ha már elmúltál 30, igenis illik elhagynod pár rossz szokást, ami a húszas éveidben még elnézhető volt, de ma már nem aranyos, hanem csak ciki!

1. Rendetlen és piszkos lakás

Fiatalon még belefért, hogy napokig tornyosuljanak a szennyes edények a mosogatóban és csak akkor moss el egy-egy tányért vagy poharat, mikor már tényleg nem volt egyetlen tiszta sem.

Ha fiatalon olyan típus voltál, aki csak akkor állt neki a mosatlannak, mikor már legyek dongták körül az edényeket, tudnod kell, hogy ennyi idősen illik lefekvés előtt mindent szépen elmosogatni, vagy legalább a mosogatógépbe belepakolni.

Sosem tudhatod, ki állít be hozzád, legyen mindig viszonylagos rend. Az ágynemű mosását szintén ne hanyagold el, kéthetente ajánlatos cserélni.

2. Kockázatos szex

Ha már elmúltál harminc és még nem volt abortuszod, illetve semmilyen komolyabb nemi betegséget nem kaptál el senkitől, akkor kijelenthetjük, hogy szerencsés vagy. Pedig biztosan előfordult pár alkalommal, hogy elragadtak az érzelmek és nem figyeltél oda a megfelelő védekezésre.

Ez harminc fölött már megengedhetetlen. Minden alkalmi partnerrel használj óvszert, még akkor is, ha gyógyszert szedsz!

Ha tiltakozik? Akkor eleve komolytalan pasi, aki meg sem érdemelt volna. Fogd fel úgy, hogy jó, hogy már az elején kiderült, hogy nem méltó hozzád. Ne kockáztasd az egészséged, már nem vagy tini.