Hányadik gyermek vagy a családban? Így befolyásolja életedet a születési sorrend

Írta: ,

Gondolkodtál már azon, miként határozza meg a személyiséget a születési sorrendet? Egyáltalán nem mindegy, hogy a legidősebb vagy a legfiatalabb gyermek vagy a családban. Olvasd el cikkünket és kiderül, magadra ismersz-e!

Első gyermek Kép forrása: melking/depositphotos.com

1/4 Első gyermek

Ha első gyermek vagy a családban, akkor alapvetően konzervatív elveket vallasz. Szeretsz irányítani, van tehetséged a vezetéshez.

Minden tettedért vállalod a felelősséget, lelkiismeretesen dolgozol, megbízható vagy és szívesen gondoskodsz másokról. Önmagaddal szemben kritikus vagy, mindig a legjobbra, a maximumra törekszel.

Kezdeményező típus vagy, ugyanakkor óvatosság is jellemez. Szereted a kezedben tartani a dolgokat, gyakran ellenőrzöl másokat.

Már gyermekként is úgy viselkedtél, akár egy felnőtt, szüleid bátran rád bízhatták a testvéreidet. Ambiciózus vagy, betartod a szabályokat és gyakran introvertáltnak tartanak, mert nem rajongsz a nagyobb társasági összejövetelekért.

2/4 Középső gyermek

Ha középső gyermek vagy, vagy legalábbis van idősebb és fiatalabb testvéred is, akkor legfontosabb tulajdonságod a kompromisszumkészség. Vágysz a békére, ki nem állhatod, ha veszekednek körülötted.

Annak érdekében, hogy elkerüld a vitákat, próbálsz rugalmas és diplomatikus lenni. Ez a tulajdonságod a munkahelyen is jól jön, ugyanis kiváló tárgyalóféllé tesz téged.

Mindig kiállsz az igazság mellett és megvéded azt, akit igazságtalanul vádolnak valamivel. Őszinte jellem vagy, és hiszel abban, hogy nem szabad a problémákat magunkban tartani, inkább meg kell beszélni.

Hajlamos vagy azonban elbizonytalanodni, sokszor kérdezed magadtól, mi is az, amit igazán akarsz az életben. Sokszor irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben és túl magasra teszed a lécet. Ha pedig nem éred el a céljaidat, könnyen letörsz.

 

Legfiatalabb gyermek Kép forrása: nejron/depositphotos.com

3/4 Legfiatalabb gyermek

Ha Te vagy a család legfiatalabb gyermeke, akkor igazán szeretetreméltó vagy. Sokan kedvelnek és vágysz is mások szeretetére, figyelmére.

Gyermeki énedet felnőttként is megőrzöd, mindig spontán vagy és benne vagy minden játékban. A döntéshozás nem az erősséged, többnyire elvárod, hogy mások döntsenek helyetted.

Rossz tulajdonságaid közé tartozik, hogy gyakran hagyod magad befolyásolni és néha kissé önző vagy. Modern gondolkodás jellemez, követed a divatot, mindig tudod, mi az aktuális trend.

Rendszerint vidám és laza vagy, kisugárzásoddal könnyen magadhoz vonzod az embereket. Ügyelsz rá, hogy felfigyeljenek rád, ha valamihez tehetséged van, igyekszel kihasználni és a legjobbá válni azon a területen. Ne légy könnyelmű, kitartásoddal és képességeiddel fantasztikus sikereket érhetsz el.

4/4 Egyke vagy

Ha Te vagy a család egyetlen gyermeke, akkor konzervatív szemlélet jellemez, vállalod a döntéseidért a felelősséget és barátaid bátran megbízhatnak benned.

Már gyermekként érettebb voltál a korodbelieknél, és ez felnőttként is így van. A munkában lelkiismeretes és szorgalmas vagy, vezetői babérokra törsz.

Igen magas intelligenciával rendelkezel és remekül ki tudod fejezni magad szóban és írásban egyaránt. Jobban vágysz a megértésre, szeretetre és védelemre, mint bárki más.

Tudod, mit akarsz és kitartásodnak köszönhetően el is éred azt. Rossz tulajdonságod, hogy időnként önző vagy, sokkal jobban kellene figyelned a barátaidra és szeretteidre.