Ha új év, akkor új tervek: ezért kerekedj felül a negatív hozzáállásodon, és változtasd meg az életedet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ha új év, akkor új tervek: ezért kerekedj felül a negatív hozzáállásodon, és változtasd meg az életedet

Kép forrása: lulamag, twitter

Folyton elkeseredett és elégedetlen vagy? Gyakran érzed úgy, hogy rajtad kívül mindenki sikeres, jól néz ki, és ezért sokkal kevesebbet kell dolgoznia, mint neked? Ideje, hogy kicsit átértékeld a dolgokat, és az elkövetkezendő évben ne csak a külsődön, hanem a bensődön is próbálj változtatni!

Az internet nem a valóság Kép forrása: stocksy.com

Biztos te is láttál már olyan edzőt, életmód tanácsadót, akinek az oldalán sorakoznak a negatív vélemények: „ha egész nap edzenék/ennyi pénzem lenne/nem kellene dolgoznom, én is így néznék ki” vagy „jó genetikával könnyű” stb. Persze a sort a végletekig folytathatnánk, és nyilván nem csak az edzők vannak kitéve a nyilvánosságnak.

De mindig vannak olyanok, akik nem látják a munkát, a rengeteg erőfeszítést és lemondást, csak a végeredményt – függetlenül attól, hogy egy kockás hasról, egy szép házról, vagy egy jól fizető állásról van szó. Igen, van, aki tényleg csak szerencsés, pusztán jó helyre született, és olyan is van, akinek könnyebben lesz kockás hasa az átlagosnál.

Azonban sosem szabad elfelejtened, hogy az ilyen jellegű vélemény messze nem annyira a címzettről, mint inkább a te lelkedről szól.

A negatív hírnév is hírnév, függetlenül attól, hogy nyilván mindenki szívesebben olvas, hall magáról pozitív visszajelzéseket. A látszat ellenére azonban a kritikusnak sokkal többet árt a negatív véleménynyilvánítás.

Hiszen, ha valakit szidalmazol, azzal mit érsz el? Legfeljebb megbántod, elgondolkozik az életén, de valószínűleg mindent pontosan ugyanúgy csinál tovább, ahogy eddig.

A kritika címzettje nagyon jól tudja, hogy mindig lesznek olyan emberek, akiknek sosem tetszik semmi, akik mindig, mindent jobban csinálnának másoknál, ám a való életben semmi tartalmasat nem tesznek le az asztalra.

Csupán keseregnek sanyarú sorsuk miatt, és a negatív véleményük által igyekeznek magukat meggyőzni, hogy ők is jobbak valamiben másoknál. Szóval bár úgy tűnhet, a kritizálás téged helyez erőfölénybe, erről valójában szó sincs.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba